IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германското индустриално производство изненадващо се сви през юли

Перспективите пред икономиката на страната се влошават

13:26 | 06.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германското индустриално производство изненадващо се сви през юли, след като търговското напрежение и намаляващото доверие в бизнеса продължиха да натежават над глобалното търсене, пише Bloomberg.

Производството в Германия е спаднало с 0,6% спрямо юни. То не успя да изпълни прогнозите на анализаторите, които очакваха лек ръст.

Данните показват допълнително влошаване на перспективите пред най-голямата икономика в Европа, след като от началото на годината производството записва 4,3% спад, а сривът на фабричните поръчки подсказва, че не се задава промяна.

Съединените щати и Китай си нанесоха взаимно нови удари с налагането на мита този месец - поредна част от търговската драма, която носи големи последици в международен план. Въпреки че властите в двете най-големи икономики в света се споразумяха да седнат отново на масата за преговори през октомври, остава скептицизмът, че съществен напредък по спора може да не бъде постигнат.

Същевременно еврозоната се бори със водено от производството забавяне от повече от година, а Германия е на ръба на рецесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още