IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman: Волатилността на борсите е ниска въпреки възхода на Сандърс

„Пазарът смята, че способността му (на Сандърс – бел.ред.) да спечели срещу Тръмп е значително по-ниска", заяви Брайън Фридман от Goldman

10:16 | 30.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Бърни Сандърс. Снимка: Bloomberg /&nbsp;&nbsp;Photographer: Daniel Acker</em></p>

Бърни Сандърс. Снимка: Bloomberg /  Photographer: Daniel Acker

Инвеститорите, които бяха обезсърчени от увеличаващата се подкрепа за Елизабет Уорън през миналата година, изглеждат забележително равнодушни по отношение на нарастващите перспективи за победа на Бърни Сандърс, заявиха от глобалния лидер в пазарните стратегии Goldman Sachs Group Inc.

„Пазарът смята, че способността му (на Сандърс – бел.ред.) да спечели срещу Тръмп е значително по-ниска от способността на Уорън да спечели срещу Тръмп - въпреки че в реалните анкети няма нищо, което да ви каже правилния отговор“, заяви Брайън Фридман от Goldman. По думите му на прага на предизборния сезон резултатите от вота остават все така несигрни, а волатилността е прекалено ниска.  е е

Уорън и Сандърс са двама от най-влиятелните кандидати, които се борят да станат номинация на Демократическата партия за президент. По всяка вероятност един от тях ще се изправи срещу Тръмп на изборите през ноември. Когато шансовете на Уорън в сайта за залагания PredictIt достигнаха връх от 52% през октомври, някои от играчите на Wall Street бяха обхванати от опасения относно възприетата от сенатора от Масачузетс платформа за анти-бизнес политика.

Шансовете на Уорън оттогава се сринаха до под 10%. Сандърс, сенатор от Вермонт, обаче отчита нарастващи шансове, които не предизвикват подобна вълна от притеснения сред инвеститорите - „въпреки потенциала политиките му да бъдат по-леви от тези на Уорън“, каза Фридман.

„Инвеститорите като цяло очакват Тръмп да спечели преизбиране, предвид стабилната икономика“, добави Фридман. „Въпреки това, сравнително малките маржове на победата му в някои от северните щати през 2016 г. предполагат потенциал за изненади“, каза той.

По-рано то Morgan Stanley казаха, че стабилната икономика не може да гарантира преизбиране на Тръмп.

Подкрепата за Сандърс нарасна до 21% в анкетите на Quinnipiac и сега той се нарежда зад бившия вицепрезидент Джо Байдън (който отчита подкрепа от 26%) и пред Уорън (с 15-процентно одобрение).

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се класира на четвърто място в проучването на Quinnipiac с 8% подкрепа. Той е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още