IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Каква част от потребителите притежават криптовалути?

Ценовият спад на биткойна може да позволи на нови потребители да инвестират във виртуални валути

22:12 | 20.08.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

2017 г. бе годината на истинския пробив за криптовалутите. Общата им пазарна капитализация се вдигна до безпрецедентни висоти, привличайки сериозно вниманието на медиите и одобрението на редица популярни личности, включително боксьора Флойд Мейуедър, към биткойна и други подобни валути, коментира Statista.

През 2018 г. обаче настъпи обрат в полета към небесата. През декември 2017 г. един биткойн струваше почти 20 хил. долара. До края на юли тази година цената на дигиталната валута бе малко над 8000 долара. А сега, в средата на август, криптовалутата струва около 6500 долара.

Този ценови спад може да даде на нови инвеститори възможност да навлязат на пазара. Последните резултати на ING International Survey показват, че сравнително малко потребители са инвестирали в биткойн или други виртуални валути.

Едва 9% от европейските потребители казват, че притежават някакъв вид криптовалута през март 2018 г. спрямо 8% в САЩ и 7% в Австралия. В Люксембург и Белгия процентът е най-нисък в рамките на Европа, докато цели 18% в Турция казват, че притежават дигитална валута.

Според изследването много респонденти се тревожат от рисковете да инвестират в този вид валути. В Холандия например водещата причина потребителите да не са се насочили към криптовалутите е, че хората нямат интерес към тях.

Infographic: How Many Consumers Own Cryptocurrency? | Statista You will find more infographics at Statista

Още графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 2
khao
преди 5 години
купи си още ! :):) ти верно си чист вложител :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Анонимен
преди 5 години
Щото Бойко и Горанов ще ви отарашат, зат'ва. Виж какво стана с конфискуваните 200 000 биткойна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 19
popo323
преди 5 години
Колкото е по бедна една страна , толкова е по голям процента на наивниците надяващи се да забогатеят на гърба на другите .Тази глупост наречена крипто валути не струва и 6 цента , камо ли 6000 долара , всичко се крепи на алчността да забогатееш от нищо и да успееш да привлечеш маймунки към своята пирамидка ! За това и има крипто от по хиляди долари и по част от цента , функцията им е една , въпроса е как да накачулиш повече маймунки преди клона да се счупи , а пък създателите да забогатеят .Е единици ще забогатеят , но това е пирамида номер едно на този век !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още