Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Икономическата активност на частните компании в САЩ се засилва отново

Общият PMI индекс на IHS Markit нарасна през октомври до тримесечен връх

Бизнес активността в частния сектор на САЩ се увеличи силно през октомври, което предполага засилване на икономическия растеж в началото на четвъртото тримесечие на годината.

Общият PMI индекс на икономическата активност в промишлеността и сферата на услугите, определяне от агенция IHS Markit, нарасна през октомври до 57,3 пункта от 55,0 пункта през септември, достигайки тримесечен връх, предава Ройтерс.

Още по темата

През октомври промишленият PMI индекс в САЩ се понижи с 1,5 пункта до 7-месечно дъно от 59,2 пункта, а производственият подиндекс спадна до 15-месечно дъно от 52,3 пункта. В същото време PMI индексът за бизнес активността в сферата на услугите достигна тримесечен връх от 58,2 пункта спрямо 54,9 пункта през септември.

"През октомври се наблюдава възраждане на активността в сектора на услугите, тъй като броят на случаите на Covid-19 продължава да намалява. Производителите също продължават да отчитат силно търсене, но промишленото производство все още е измъчвано от ограничения, свързани с рекордни затруднения във веригите на доставки и недостига на работна ръка“, коментира главният икономисти на агенция IHS Markit Крис Уилямсън.
 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Безработицата в еврозоната леко намалява и през октомври