IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическите нагласи в Германия и еврозоната се подобряват през април

От друга страна обаче оценките за настоящата икономическа ситуация се влошават драстично

12:54 | 21.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Индикаторът на института ZEW за икономическите настроения за Германия се повишава със 77,7 пункта през април 2020 г. до 28,2 пункта. Оценката за настоящата икономическа ситуация обаче се влошава драстично, като съответният показател спада до ниво от минус 91,5 пункта, с 48,4 пункта по-ниско равнище, отколкото през март. г г

„Експертите на финансовия пазар започват да виждат светлина в края на много дългия тунел. Резултатите от специалните въпроси относно коронавирусната криза, включени в проучването, показват, че експертите не очакват страната да има положителен икономически растеж до третото тримесечие на 2020 г. Не се очаква продукцията да се върне на нивата си от преди коронавируса до 2022 г. “, коментира президентът на ZEW проф. Ахим Вамбах.

Нагласите на експертите по финансовите пазари по отношение на икономическото развитие на еврозоната също се подобряват значително, като показателят достига ниво от 25,2 пункта за април или със 74,7 пункта по-високо от предходния месец. За разлика от това, показателят за текущата икономическа ситуация в еврозоната се понижава с 45,4 пункта до минус 93,9 пункта.

Въпреки че инфлационните очаквания за еврозоната са се повишили с 23,0 пункта, те все още са на отрицателна територия, като в момента се намират на ниво от минус 23,9 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още