IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическите нагласи в Германия неочаквано се подобриха през януари

В същото време индексът, измерващ текущата икономическа ситуация, спадна до четиригодишно дъно

17:52 | 22.01.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Показателят, измерващ икономическите нагласи в Германия на института ZEW, неочаквано нарасна с 2,5 пункта спрямо предходния месец до -15 пункта през януари, съобщава tradingeconomics.com. Това е над консенсусната прогноза на анализаторите за -18,4 пункта, като се смята, че отхвърлянето на сделката за Brexit и относително слабия растеж в Китай през последното тримесечие са били вече отразени в предишните оценки.

Въпреки отчетения ръст обаче индикаторът остава на негативна територия и под дългосрочната си средна стойност от 22,4 пункта заради голям брой икономически рискове. 

В същото време индексът, измерващ текущата икономическа ситуация, спада рязко със 17,7 пункта до 27,6 пункта, достигайки по този начин четиригодишно дъно, отбелязва Financial Times.

От публикуваните данни за индекса на инвеститорското доверие в еврозоната на института ZEW стана ясно, че той достига -20,9 пункта през януари при -21 пункта, отчетени през предходния месец. През януари 53,9% от анкетираните анализатори са посочили, че не очакват промени в икономическата активност през следващите шест месеца, докато други 33,5% очакват тя да се влоши, а едва 12,6% очакват подобрение. В същото време показателят за текущата ситуация се понижи с 6,8 пункта до 5,3 пункта, но инфлационните очаквания са се понижили с 19,3 пункта до -13,3 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 4
ABBA
преди 5 години
И малко духовни нагласи:"Германският град Хановер оглави движението за полово равенство в езика, като въведе нови правила за обръщения сред администрацията си. Административният език в Хановер става *** неутрален. Това реши градската управа и го обяви на пресконференция днес. В официалните писма и в електронната поща, в брошурите и прессъобщенията на общината и учрежденията в града, както и във всички формуляри и флаери в бъдеще трябва да се ползват *** неутрални формулировки, а административният език да е изцяло равен за половете.Така например професията учител или учителка вече ще се нарича преподаващ. Избирателите стават гласуващи, а участниците и участничките хора или персони.Правилата са задължителни за всички чиновници в града и те трябва в бъдеще да се обръщат по еднакъв начин към всички хора, независимо от пола им.Когато не може да се намери *** неутрална дума, тогава вместо това към досегашната се прибавя звездичка например доцент*ки. Звездичката включва в себе си всички възможни полове и полови идентичности, се казва в прессъобщението на Хановер.Обръщенията господин и госпожа е добре да се избягват, се казва в препоръките към чиновниците. Вместо това, чиновниците трябва да питат, за да използват малко име и фамилия. В речи към колеги и колежки пък отпада обичайното скъпи колеги и колежки и се заменя със скъпи коле*жки. Остава обаче обръщението Уважаеми дами и господа. От заседанията отпада наименованието протоколчик и се заменя с протокол, воден от.Чиновниците обясниха, че по този начин отговарят на въведения в края на миналата година закон за въвеждане на трети пол в административните книжа. 24 Часа"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Ъхъ! Деббилизъм в действие!!!https://***.youtube.com/watch?v=2kWQdAsgmuo&feature=youtu.beНяма нужда се знае руски, за да заплаче ценител на хубави автомобили!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
Става чудо , а ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още