Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Индустриалното производство във Франция се възстановява след априлския срив

То нараства с почти 20% през май, строителството отчита значителен ръст от 118,5%

Индустриалното производство във Франция се възстановява след априлския срив

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Френското индустриално производство отчита рязък ръст през май, след като блокадата бе вдигната и фабриките отново отвориха врати, информира MarketWatch, позовавайки се на  данни от френската статистическа агенция INSEE, публикувани в петък.

Общата индустриална продукция - включваща производството в промишлеността, енергетиката и строителството - е нараснала с 19,6% на месечна база през май. За сравнение - икономистите прогнозираха увеличение на показателя от 12,5%.

През април на фона на стриктната блокада срещу разпространението на коронавируса промишленото производство спадна с 20,6% на месечна база.

Още по темата
В сравнение с февруари, последния месец преди коронавирусът да удари Европа, общото промишлено производство е спаднало с 21,2% в календарно коригирано изражение.

Промишлената продукция (без енергията и строителството) е нараснала с 22% през май в сравнение с април, докато производството на енергия е нараснало с 9,2%, а строителството отчита значителен ръст от 118,5%.

Данните за френския индустриален сектор са оповестени след тези за германската и испанската индустриална продукция, които отчетоха увеличения съответно със 7,8% и 14,7% през май.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Чехия се отклонява от курса на Европа за разхлабена парична политика