IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Германия се забави повече от очакваното през юли

Ръстът на цените на туристическите пакети не е успял да компенсира поевтиняването на дрехите и горивата

16:15 | 30.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Инфлацията в Германия се забави повече от очакваното, като се прибавя към прогнозите, че Европейската централна банка (ЕЦБ) ще бъде принудена да засили подкрепата си за еврозоната, пише Bloomberg.

Инфлацията в най-голямата икономика в Европа е достигнала 1,1% през юли, което е под прогнозите на икономистите. Макар че данни на германските провинции показаха значително повишаване на цената на туристическите пакети този месец, цените на дрехите и горивата са намалели. Инфлация Инфлация

Данните са публикувани един ден преди доклада за инфлацията в еврозоната. Икономисти прогнозират, че тя също ще е на равнище от 1,1%, което е доста под целта на ЕЦБ, и ръководителите на банката вече са възложили на служителите да проучат варианти за допълнителни парични стимули, тъй като перспективите пред региона са помрачени от търговското напрежение и несигурност в други области.

Повечето икономисти очакват, че ЕЦБ ще понижи лихвите през септември и ще възобнови покупките на активи.

Германия е в основата на едногодишното забавяне на икономиката на еврозоната заради фокуса ѝ върху промишленото производство и износа.

Отделен доклад, публикуван днес, показа, че икономическото доверие в блока продължава да намалява, тъй като ръководители в индустрията са притеснени за производството и поръчките, а мениджърите в сектора на услугите стават по-песимистични за бъдещото търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още