IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Русия през март достигна 16,9% годишно

През първите три месеца на тази година потребителските цени в страната са нараснали със 7,4%

17:34 | 06.04.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инфлацията в Русия през март достигна 16,9% годишно

Инфлацията в Русия март 2015 г. е била 1,2% на месечна база, съобщи Федералната статистическа служба в Москва.

Измерена на годишна база, инфлацията в страната достигна 16,9% през март, след като бе 16,7% през февруари и 15% през януари, съобщава "Росбалт".

През първите три месеца на тази година потребителските цени са нараснали със 7,4%.

Според Росстат през миналия месец цените на хранителните продукти са нараснали с 1,6% в сравнение с февруари 2015 г., а на нехранителни продукти – с 1,4%.

Данните на Росстат показаха още, че през март в 8 от регионите на Русия потребителските цени на стоките и услугите са се увеличили с по 1,8% или повече.

В Москва инфлацията за месеца е била 1,5%, достигайки общо 7,9% от началото на годината. В Санкт Петербург пък тя е била 1% и 8,4% от началото на годината.

Според Федералната статистическа служба стойността на минималния набор от хранителни продукти на месец средно за Русия към края на март 2015 г. възлиза на 3 774,3 рубли, като цифрата се е увеличила в сравнение с предходния месец с 1,2% и с 13,7% от началото на годината.

Цените на тези стоки в Москва към края на март са били 4 550 рубли, покачвайки се с 1,6% спрямо предходния месец и с 15,4% от началото на годината, В Санкт Петербург пък сумата е била 4 453,2 рубли – увеличение от 1,3% за месеца и 14,4% за годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 9 rate down comment 4
Ironhorse
преди 9 години
Руската инфлация, най-голямата инфлация на Света ;-))))*** във форума, са толкова предани на ***, че ако се появи новина, че руснаците са започнали да ядат *** поради липса на храна, ще започнат да ни убеждават, колко е вкусно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
Ми повечето са високи са от тия в моя квартален магазин:) А тука са нвщата на промоция. Ако хванеш брошура на някоя наша верига.. Ще видиш, че нашите цени са бая по ниски :) Еле пък за меса, зеленчуци и плодове :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 9
michaelis
преди 9 години
нема нужда да влизам в руски магазин за да видим кво има там http://magnit-info.ruей виж погледни и кажи ти как са цените, аз няма кво да кажа :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
pecan
преди 9 години
http://***.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Bulgaria&country2=Russia&city1=Sofia&city2=MoscowТова е един добър сайт за сравнение на покупателната способност на населението .цени заплати може да се разгледат и други фактори.Линка е за сравнение на градовете София и Москва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 13
georgi_shum
преди 9 години
Ти кога писледно си влизал в руски магазин, че ръсиш пак щуротии:) Кило свинско бон филе, охладено, например е 860 - 900 рубли или към 15 евро или 30 лв грубо:) В България е 10-12 лв ;) С цените на почти всичко е така.. И колкото и да им повъзтанови рублата пак е към 40 % по ниска от преди година. Хората изпитват все повече трудности в обслужването на кредити и сметки...Потреблението е яко надолу. Така че тежкото за Русия тепърва предстои. Но поне тоталната катастрофа е избегната. За момента. Потъне ли пак петрола...не се знае кво ще стане..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 17
michaelis
преди 9 години
галопираща ти е тиквата MZтка нали руПлата им се вдигна, те преди нямаха като беше сумай ти ниска та сега и цените са им достигнали нашето ниво в магазините ....... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 11
MZ/X
преди 9 години
Това вече си е стабилна галопираща инфлация...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още