IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юанът остава стабилен след референдума за Brexit, увери централната банка

Регулаторът увери, че ще продължи да се придържа към сегашния механизъм за определяне на обменния курс

10:41 | 28.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Юанът остава стабилен спрямо кошница валути и китайската централна банка ще продължи да се придържа към сегашния механизъм за определяне на обменния курс, обяви регулаторът, цитиран от Bloomberg.

Макар че юанът отслабна спрямо долара след референдума във Великобритания, пазарните очаквания за китайската валута остават стабилни, пише в изявлението на Китайската народна банка.

Колебанията в курса на юана, който може да се обменя в диапазон от 2% нагоре или надолу спрямо дневния фиксинг, бяха сравнително слаби след референдума в Обединеното кралство. В четвъртък близо 52% от британците подкрепиха излизане от Европейския съюз и решението им предизвика разпродажби на световните пазари и срив на паунда до 31-годишно дъно.

Китайската валута отслабна с 1,2% в понеделник, австралийският долар поевтиня с 3,7%, а японската йена поскъпна с 4 на сто.

По-рано във вторник премиерът Ли Къцян увери, че Китай ще положи усилия, за да гарантира стабилността на финансовите и капиталовите пазари, след като заплахата от Brexit премина през глобалните пазари. Властите в Пекин няма да позволят драстични промени на капиталовите пазари, увери премиерът.

Подробности вижте във видеото на Bloomberg:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още