Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Жилищното строителство и разрешителните за строеж в САЩ намаляват през март

Строителството на жилища се е свило с 0,3%, а разрешителните за строеж – с 1,7%

Жилищното строителство и разрешителните за строеж в САЩ намаляват през март

Снимка: Архив Ройтерс

През март показателят за жилищното строителство в САЩ и одобренията за нови проекти се понижават, като така продължава да е налице слабост по отношение на изграждането на нови жилища, съобщава Wall Street Journal.

Още по темата
Броят на започнатите нови жилищни сгради пада с 0,3% през март спрямо предходния месец до сезонно-изгладените 1,139 млн. Разрешителните за строеж на жилища се понижават с 1,7% спрямо февруари до 1,269 млн. през март.

Последните данни се разминаха с очаквнаията на икономистите, интервюирани от  Wall Street Journal, които прогнозираха увеличение с 4,1% за започналите нови жилища и ръст с 0,3% на рарешителните през март.

Данните за започналото изграждане на нови жилища са променливи от месец до месец и могат да претърпят големи преразглеждания.

През първите три месеца на годината броят на започнатите нови жилища е намалял с 9,7% в сравнение със същия период на миналата година. Разрешителните за три месеца са намалели с 5,4% на годишна дата.

Фактори, включващи повишаване на разходите за строеж и липсата на налична земя, повишиха цените и сложиха спирачки на жилищни пазар през 2018 г. Последните данни за жилищата показва, че пазарът при продажбите на съществуващи жилища може да се обърне, докато лихвените проценти се понижават.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Централната банка на Китай ще запази стабилен юана