IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как алгоритмите помагат на трейдърите?

Системата Zenner Trading е напълно универсална и може да се използва за различни времеви периоди, посочи собственикът й Боян Атанасов

16:28 | 14.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Алгоритми за автоматизирана търговия на фючърсните и валутните световни пазари могат да помагат за реализирането на печалба. Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Боян Атанасов, собственик и управител на Zenner Trading и на дигиталната платформа FX Gambit.

Той разказа, че за последните 20 години е загубил около 300 хиляди долара от пазарите чрез конвенционалната търговия и с новата платформа очаква да си ги възстанови в близко бъдеще.

„Алгоритмите работят в реално време, синхронизират се с пазара и така помагат за реализирането на печалба“, коментира Боян Атанасов.

Той разкри, че новата втора версия на системата се характеризира с много подобрен графичен интерфейс.

По думите на собственика и управител на Zenner Trading системата е напълно универсална и може да се използва за различни времеви периоди.

Що се отнася до моментите със силна волатилност, Атанасов уточни, че те са добре дошли в този алгоритъм, тъй като той е много по-продуктивен в такива ситуации. 

Собственикът и управител на Zenner Trading съобщи, че компанията му очаква финансиране и създаване на хедж фонд в бъдеще.

Той се надява, че процедурата ще бъде скоро стартирана и очаква разрешение от Комисията за финансов надзор.

На въпрос дали на финансовите пазари има балон, Атанасов заяви: „Балон има, имало е и винаги ще има. Това е нормален процес от целия цикъл. Проблемът е, че не знаем в кой етап на надуването на балона се намираме и колко време ще пръдължи надуването и кога ще се спука“.

Кои индекси дават сигнал за развитието на даден инструмент? Ориентирани ли са младите от явлението Robinhood в търговията на международните пазари? Кога излезе първият прототип и втората версия на платформата? Какви нововъведения направи дигиталната платформа FX Gambit? Как се прави диверсифицирано портфолио?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Разговорът в студиото и статията не са препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още