Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Как да инвестираме на финансовите пазари?

На пазарите вече има място за всички, които искат активно да управляват собствените си финанси

Как да инвестираме на финансовите пазари?

Снимка: Admiral Markets

Финансовите пазари отдавна вече не са запазено място за хората с бели якички и професионалните трейдъри и инвеститори. На тях вече има място за всички, които искат активно да управляват собствените си финанси. Все пак именно вие сте най-заинтересовани затова вашите лични спестявания да бъдат защитени от инфлация и да носят бъдеща доходност.

Ако сте спестили достатъчно средства, които да ви стигнат за най-малко шест месеца, вероятно е най-подходящото време да помислите за инвестиции в реални активи или деривати. Те ще позволят да използвате по-добре парите си. След като разберете най-сериозните причини да направите инвестиции, ще бъдете по-добре подготвени да определите инвестиционната си стратегия.

Както е известно акциите и част финансовите инструменти се търгуват на фондови борси, но тези борси не са достъпни за повечето непрофесионални инвеститори и затова ще трябва прибегнете до услугите на финансов посредник.

Една от възможностите да направите вашата инвестиция е чрез търговска банка, но тя ще ви отнеме повече време и ви струва доста скъпо поради различните банкови такси. Друга възможност за инвестиции на финансовите пазари е да вложите капитала си в хедж фонд. Тук обаче проблемът е, че вие на практика нямате никакъв контрол върху собствените си финанси и нямате представа точно как се влагат те поради ниската прозрачност на повечето от тези фондове.

Третата възможност за инвестиции на финансовите пазари е чрез финансов брокер. Тя ви осигурява директен достъп до пазарите, на които искате инвестирате и то при много по-ниски разходи в сравнение с банките. Междувременно вие имате пълен контрол върху вашия капитал и имате последното решение за това къде да бъдат инвестирани вашите лични средства. Освен това ще можете да наблюдавате 24/5 представянето на избраните от Вас активи на платформата, която предлага вашия финансовия брокер.

Трябва да отбележим, че сериозните брокери ви предоставят бърз и лесен достъп до стотици, а най-големите дори до хиляди финансови инструменти като акции, облигации, индекси ETF-и, валути, суровини и дори криптовалути. Admiral Markets например ви предлага над 8000 инструмента за инвестиции и търговия на финансовите пазари.

гледано: 1896   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Новини
Какво да очакват пазарите през новата седмица?