IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват фондовите пазари до септември?

Натискът върху долара ще продължава в краткосрочен и средносрочен план, посочи финансовият анализатор Николай Ваньов

12:50 | 19.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg

 

Резки движения и разпродажби не се очакват на фондовите пазари поне до края на август или началото на септември, ако няма пробив около ваксината срещу коронавируса или пък негативни политически новини, както и по отношение на пандемията. Това каза финансовият анализатор Николай Ваньов в предаването “Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Пазарите до известна степен свикнаха с коронакризата, което понижава волатилността”, каза анализаторът. 

По отношение на акциите в САЩ Ваньов отбеляза, че положителните реакции на Wall Street в сезона на отчетите сигнализират, че ситуацията не е толкова лоша, каквито бяха очакванията в края на март и в средата на април. 

Според него обаче на фона на ръста на новозаразени и завръщането на мерките срещу Covid-19 в някои щати Федералният резерв ще трябва да направи повече, тъй като ситуацията ще продължи да натежава на долара в краткосрочен и средносрочен аспект.

Относно Европа Ваньов посочи, че водещите икономически индикатори показват по-бързо от очакваното възстановяване, мерките за ликвидност на Европейската централна банка дават положителни резултати. 

Анализаторът очаква положителна корекция до края на годината на цените на акциите на европейските автомобилни производители. 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още