Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Във фокуса на инвеститорите през седмицата ще са макроданни от едни от най-важните икономики в света

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Снимка: Архив Ройтерс

Като цяло се очаква относително спокойна седмица, няма насрочени заседания на централни банки.

В понеделник, 26 февруари, САЩ ще публикуват актуални данни за продажбите на нови жилища в страната през януари, като очакванията са да бъде отчетен ръст.

В първия ден от седмицата ще има и актуална информация за търговския баланс на Нова Зеландия.

Във вторник, 27 февруари, ще бъдат публикувани последните резултати за бизнес климата и потребителското доверие в еврозоната през февруари.

По-късно във фокуса на парите ще бъде индексът на потребителските цени в Германия, като предварителните прогнози сочат понижение на годишна база през февруари до 1,5%.

В рамките на деня ще излязат данни и за потребителското доверие през февруари в САЩ, като очакванията на пазара са за повишение на индекса до 126 пункта спрямо 125,4 пункта месец по-рано.

В сряда, 28 февруари, в Китай ще бъде обявен индексът на мениджърите по поръчките в промишлеността (PMI).

Денят в Европа ще започне с актуална информация за пазара на труда в Германия. Предварителните прогнози сочат запазване на дела на безработните на ниво от 5,4%.

Във фокуса на инвеститорите ще бъде и индексът на потребителските цени в еврозоната през февруари, като предварителните данни са за леко забавяне на темпа на нарастване до 1,2% спрямо 1,3% през предходния месец.

В САЩ ще бъдат публикувани данните за БВП за четвъртото тримесечие на 2017 г. Очакванията са за леко забавяне на растежа до 2,5% в сравнение с 2,6% през предишните три месеца.

Друга важна новина за пазарите ще дойде от традиционните данни, които се публикуват в сряда за запасите от суров петрол в САЩ.

В четвъртък, 1 март, китайското икономическо списание „Цайсин“ (Caixin) ще публикува своя доклад за бизнес активността в промишлеността в Китай.

Във фокуса на пазарите ще бъдат още индексите на мениджърите по поръчките в промишлеността (PMI) на Германия, Великобритания и в еврозоната.

В Южна Корея е официален почивен ден.

В петък, 2 март, във Великобритания ще излязат данни за индекса на мениджърите по поръчките в строителството през февруари.

Актуална информация за пазара на труда ще бъде публикувана в САЩ.

Сред по-важните макроикономически новини за деня ще бъде и БВП на Канада за последното тримесечие на миналата година.

Сред най-интересните финансови отчети тази седмица се очаква да бъдат резултатите  на търговеца на дребно Gap и технологичната компания Wmware

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Биткойнът премина границата от 4 хил. долара за първи път от над два месеца