Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Единствената централна банка, от която се очакват новини през седмицата, е швейцарската

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Снимка: Архив Ройтерс

Редица макроикономически данни и среща на финансовите министри от еврозоната ще бъдат във фокуса на инвеститорите през седмицата

В понеделник, 12 март, ще бъде публикуван индексът на потребителските цени в Индия. Предварителната прогноза е за леко забавяне на инфлацията през февруари до 4,8% спрямо 5,07% месец по-рано.

По-късно се очакват данни за баланса по Федералния бюджет през февруари.

Във вторник, 13 март, ще излезе актуална информация за германския ZEW индекс на икономическите нагласи.

Пазарите ще очакват и основния индекс на потребителските цени в САЩ, като предварителната прогноза за февруари сочи повишение с 0,2% при ръст от 0,3% месец по-рано.

В сряда, 14 март, в Китай ще бъдат изнесени данни за индустриалното производство през февруари, като очакванията са за леко забавяне на ръста до 6,1% на годишна база при 6,2% в първия месец на 2018 г.

Денят в Европа ще започне с индекса на потребителските цени в Германия, като по всяка вероятност ще се запази досегашният темп на инфлация от 0,5%.

По-късно ще бъдат публикувани данни и за индустриалното производство в еврозоната през януари. Консенсусната прогноза сочи понижение с 0,4% на месечна база при ръст от 0,4% през декември.

Във фокуса на инвеститорите ще бъдат и редица макроикономически данни от САЩ – основни продажби на дребно през февруари, индекс на цените на производител, запасите от суров петрол и други.

В четвъртък, 15 март, Швейцарската централна банка ще обяви последното си решение относно паричната си политика.

Около обяд българско време ще се състои среща на финансовите министри от еврозоната.

По-важните новини с напредването на деня ще дойдат от САЩ с производствения индекс Philadelphia Fed, който се очаква да отчете понижение до 22,5 пункта за март от 25,8 пункта през февруари.

В Канада ще бъде публикувана актуална информация за пазара на труда.

В петък, 16 март, индексът на потребителските цени в еврозоната се очаква да запази темпа си на повишение от 1,2% на годишна база през февруари.

В САЩ ще излязат данни за разрешителните за строеж през февруари, като предварителните прогнози сочат свиване на пазара.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Доларът е близо до триседмичен връх след понижаването на прогнозите на МВФ