IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Единствената централна банка, която ще излезе с решение относно паричната си политика, ще бъде южнокорейската

09:15 | 09.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Относително спокойна седмица се очертава за инвеститорите, тъй като липсва струпване на твърде много макроикономически данни, като в същото време не се и очакват неприятни изненади

В понеделник, 9 април, ще бъде публикуван търговският баланс на Германия и съответно данните за износа и вноса на страната.

Във Великобритания ще излизат актуални данни за индекса Halifax, който измерва промяната в цените на недвижимите имоти. Предварителните очаквнания са за леко понижение на месечна база.

Във вторник, 10 април, на фокус ще бъде бизнес доверието в Австралия.

В САЩ ще излязат данни за индекса на цените на производител, като на месечна база прогнозата е за запазване на нивата от предходния месец.

В Канада ще бъде публикувана промяната в броя на разрешителните за строеж, като консенсусната прогноза на анализаторите е за значително забавяне в темпа на ръст до 1,3% през февруари спрямо 5,6% през януари.

В сряда, 11 април, ще излязат данните за индекса на потребителските цени в Китай. На месечна база през март се очаква да се отчете дефлация от 0,5% спрямо инфлация на ниво от 1,2% през февруари.

По-късно през деня инвеститорите ще проследят данните, които ще излязат във Великобритания – основно за промишлеността и търговския баланс.

В САЩ ще бъде публикуван индекса на потребителските цени в страната.

В четвъртък, 12 април, Южнокорейската централна банка ще обяви решението си относно основната лихва, като очакванията са за запазване на досегашните нива от 1,5%.

Статистистическата служба Евростат ще публикува актуални данни за промишленото производство в региона.

По-късно се очаква месечния доклад на Организацията на страните износителки на петрол.

В Бразилия ще излязат данни за продажбите на дребно. Според предварителните прогнози ще бъде отчетене свиване на темпа на растеж на месечна база до 0,6% през февруари спрямо 0,9% през март.

В петък, 13 април, Германия ще излезе с данните за индекса на потребителските цени, като и на месечна и на годишна база очакванията са за запазване на досегашните нива от съответно 0,5% и 1,4%.

На фокус ще е търговският баланс на Китай, заедно с вноса и износа най-голямата азиатска икономика.

Ще бъде публикуван по-късно и търговският баланс на еврозоната.

В САЩ ще бъдат обявен броя на свободните работни места в страната през февруари.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още