IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Сред централните банки само Новозеландската ще проведе среща за лихвите в страната

10:14 | 25.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последната седмица на юни се очертава относително спокойна за пазарите, като сред по-интересните данни, които ще излязат, са БВП на САЩ и Великобритания за първото тримесечие, както и индексът на потребителските цени в еврозоната.

В понеделник, 25 юни, Сингапур ще публикува данни за индекса на потребителските цени в страната през май. Очакванията са за ускорение на инфлацията с 0,3% при отчетени 0,1% през април.

В САЩ ще отчетат продажбите на нови жилища през май.

Във вторник, 26 юни, в Хонконг ще излязат данни за вноса и за износа.

В САЩ погледите ще са насочени към потребителското доверие през юни. Консенсусната прогноза на пазара сочи запазване на досегашното ниво на индекса, измерващ доверието, на ниво от 128 пункта.

В сряда, 27 юни, Нова Зеландия ще обяви търговския си баланс през май, както и вноса и износа на островната държава.

Интересни ще бъдат и резултатите за потребителското и бизнес доверието през юни в Италия.

Данни за поръчките на дълготрайни стоки ще излязат за май.

В четвъртък, 28 юни, Новозеландката централна банка се очаква да запази основната лихва в страната на ниво от 1,75%.

В Япония прогнозите си да бъде отчетено забавяне на ръста на продажбите на дребно през май до 1% спрямо 1,5% през април.

Индексът на потребителското доверие в Германия на GfK вероятно ще покаже леко покачване за юли до 10,8 пункта. За сравнение показателят за юни е на ниво от 10, 7 пункта.

Във фокуса на пазарите ще бъде и индексът на потребителските цени в Италия през юни.

В рамките на деня ще се проведе среща на високо ниво на лидерите от Европейския съюз.

В Германия предварителните прогнози на анализаторите са за забавяне на инфлацията при потребителските цени до 0,3% през юни при отчетени 0,5% месец по-рано.

По-късно ще бъдат публикувани данните за БВП в САЩ за първото тримесечие на годината. Очакванията са за запазване на досегашния темп на растеж на икономиката с 2,2%.

В петък, 29 юни, денят ще започне с редица данни за Япония – за пазара на труда за май, за основния индекс на потребителските цени за юни, за индустриалната продукция за май, за поръчките в строителството през май, доверието на домакинствата и други.

За Германия ще излязат макроданни за продажбите на дребно през май и за безработицата в най-голямата икономика в Европа.

Във Великобритания ще бъде отчетен БВП през първото тримесечие. Консенсусните прогнози са за ръст с 1,4% на годишна база спрямо 1,2% през същия период на миналата година.

По-късно погледите ще са насочени към индекса на потребителските цени в еврозоната през юни.

В края на деня пък Канада ще отчете БВП за април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още