IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Във фокуса на инвеститорите е заседанието на Европейската централна банка в четвъртък

09:02 | 23.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В края на юли сезонът на отчетите в САЩ е в разгара си, но освен това ще излязат и редица важни макроикономически данни от различни точки на света.

В понеделник, 23 юли, ще бъдат публикувани предварителни данни за потребителското доверие в еврозоната за юли.

В САЩ ще излезе информация за продажбите на съществуващи жилища през юни.

Във вторник, 24 юли, във фокуса на пазарите ще са индексите на мениджърите по поръчките в сектора на услугите и промишлеността в еврозоната, Германия и Франция.

По-късно през деня ще се проведе среща на финансовите министри от Европейския съюз.

САЩ ще обявят актуални данни за индексите на мениджърите по поръчките в сектора на услугите и промишлеността.

В сряда, 25 юли, ще излязат редица данни за Нова Зеландия, сред които търговски баланс, ниво на безработица и заетост.

Според консенсусната прогноза на пазара ще бъде отчетено повишение с 0,5% на индекса на потребителските цени в Австралия за второто тримесечие спрямо предходните три месеца. За сравнение през предходния период повишението беше с 0,4%.

На територията на Европа се очаква да излезе индексът на бизнес климата в Германия на института Ifo.

Денят ще завърши с актуална информация от САЩ за продажбите на нови жилища през юни, както и с последните данни за запасите от суров петрол.

В четвъртък, 26 юли, индексът за потребителското доверие на GfK в Германия за август по всяка вероятност ще запази нивото си от юли.

Едно от най-важните събития за седмицата ще е заседанието на Европейската централна банка по повод паричната политика и посланията, които ще изпрати управителят на банката Марио Драги.

В САЩ ще излязат данни за броя на първоначалните заявления при безработица.

В петък, 27 юли, Руската централна банка ще излезе с решение за основната лихва в страната, като очакванията са за запазване на досегашното ниво от 7,25%.

По-късно в САЩ ще бъдат обявени предварителни данни за БВП за второто тримесечие. Консенсусната прогноза на пазара е за леко ускорение на растежа до 2,3% спрямо 2,2%, отчетени през първите три месеца на годината.

Сезонът на отчетите в САЩ е в разгара си, като през седмицата финансовите резултати за второто тримесечие на годината се очаква да обявят едни от най-големите компании в страната – Alphabet, Coca-Cola, Facebook, Visa, Amazon, Xerox, Exxon Mobile, Whirpool, Sansata Technologies Holding, T Mobile USA, United Technologies, Verizon Communications, Boeing и др.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още