IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

На ход са решенията за паричнита политика на Японската централна банка, Бразилската централна банка, Швейцарската и тази в Южна Африка

09:28 | 17.09.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Седмицата се очертава като по-спокойна в сравнение с предходната по отношение на очакваните макро данни, но все пак във фокуса на пазарите ще са продажбите на дребно във Великобритания и бзинес активността в сектора на услугите и в промишлеността в редица държави. 

В понеделник, 17 септември, ще бъде публикуван индексът на потребителските цени в еврозоната през август. Консенсусната прогноза на пазара е за запазване на досегашното ниво от 2%.

По-късно ще излезе месечния доклад на Германската централна банка.

Денят е почивен за Япония.

Във вторник, 18 септември, Австралийската централна банка ще побликува доклада от последната си среща.

В Канада на фокус са продажбите в промишлеността през юли.

В сряда, 19 септември, Япония ще обяви актуални данни за търговския баланс на страната през август.

Пазарите очакват и решението на Японската централна банка за лихвите в страната, като предварителните очаквнаия са за запазване на досегашното ниво от 0,10%.

Във Великобритания на ред е на индексът на потребителските цени за август, като на годишна база се очаква забавяне на растежа до 2,4% спрямо отчетените 2,5% през предходния месец.

В САЩ ще излязат редица макро данни, сред които разрешителни за строеж през август, текущата сметка за второто тримесечие на годината, запаси от суров петрол и други.

В четвъртък, 20 септември, Бразилската централна банка по всяка вероятност ще запази основната си лихва без промяна на ниво от 6,5%.

В Нова Зеландия ще излязат данни за БВП през второто тримесечие на годината. Очакванията са за ускоряване на растежа до ръст от 0,7% спрямо 0,5%, отчетени през първите три месеца на годината.

В рамките на деня ще излезе и решението на Швейцарската централна банка, като спрямо предварителните прогнози няма да има промяна в досегашното ниво от -0,75%.

Във Великобритания ще бъдат публикувани данните за продажбите на дребно в страната през август.

В САЩ ще излязат актуални данни за броя на заявленията при безработица.

В края на деня с решение за лихвите ще излезе и централната банка на Южна Африка.

Денят е почивен за Индия.

В петък, 21 септември, на фокус е индексът на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността за септември в редица държави – Япония, Франция, Германия, еврозоната и САЩ. Съответно данни ще има и за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на услугите за Франция, Германия, еврозоната и САЩ.

Във Франция БВП за второто тримесечие според предварителните прогнози ще запази нивото си на растеж от 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още