IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Във фокус ще е докладът от последната среща на Федералния резерв

09:01 | 15.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Очаква се новата седмица да бъде наситена със серия важни макро данни от различни точки на света, сред които инфлация в еврозоната, БВП на Китай, икономическото доверие в Германия и други. 

В понеделник, 15 октомври, ще излязат данни за индустриалното производство в Япония през август. Консенсусната прогноза на пазара е за забавяне темпа на растеж от 0,7% на месечна база.

В САЩ се очаква продажбите на дребно през септември да се повишат с 0,5% спрямо ускорение от едва 0,1% месец по-рано.

Във вторник, 16 октомври, в Нова Зеландия погледите ще са насочени към индекса на потребителските цени през третото тримесечие на годината. Прогнозите сочат ускорение с 0,7% на месечна база и с 1,7% на годишна спрямо изменение в предишното тримесечие съответно с 0,4% на месечна база и с 1,5% на годишна.

Ще бъде публикуван доклада от последната среща на Австралийската централна банка.

В Китай ще излязат данни за индекса на потребителските цени за септември. Консенсусната прогноза е за запазване на ускорението от 0,7% на месечна база, но да бъде отчетено леко повишение на годишна основа от 2,3% през август на 2,5% през миналия месец.

Във Великобритания се очаква актуална информация за пазара на труда.

Във фокуса на пазарите ще са индексите за икономическото доверие на института ZEW за еврозона и за Германия.

В края на деня ред е на данните за индустриалното производство в САЩ за септември. Предварителните прогнози сочат леко забавяне на темпа на растеж от 0,4% през август до 0,3% през септември.

В сряда, 17 октомври, във Великобритания ще излязат актуални данни за индекса на потребителските цени през септември. Според консенсусната прогноза на пазара ще бъде отчетено забавяне на месечна база от 0,7% до 0,3% и на годишна от 2,7% на 2,6%.

Пазарите ще проследят инфлацията и в еврозоната през септември, като се очаква да се запази нивото от 2,1% на годишна база, но на месечна база да има повишение от 0,2% през август до 0,5% за миналия месец.

По-късно на ход са редица важни данни от САЩ, сред които разрешителните за строеж и запасите от суров петрол. Ще бъде публикуван и докладът от последната среща на Федералния резерв.

Денят е почивен в Хонконг.

В четвъртък, 18 октомври, денят ще започне с данни за търговския баланс на Япония.

Редица данни за пазара на труда ще бъдат публикувани в Австралия.

Ред е и на продажбите на дребно във Великобритания, като за септември прогнозите сочат спад от 0,4% на месечна база при повишение с 0,3% през август.

В САЩ ще бъде публикувана актуална информация за броя на заявленията при безработицата.

Денят е почивен за Индия.

В петък, 19 октомври, от Китай ще излязат серия важни данни – за БВП, индустриалното производство, продажбите на дребно и за безработицата.

В Канада ще бъдат публикувани данни за продажбите на дребно през август.

САЩ ще дадат актуална информация за продажбите на съществуващите жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още