IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Във фокуса на пазарите е срещата на Федералния резерв

09:31 | 05.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сред по интересните макроданни, които се очакват тази седмица, са бизнес активността в сектора на услугите от различни точки на света, продажбите на дребно в еврозоната и търговският баланс на Китай и Германия.

В понеделник, 5 ноември, Японската централна банка ще публикува протокола от последната си среща.

В Китай ще излязат данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на услугите през октомври.

На територията на Европа във Великобритания също на ред е индексът на мениджърите по поръчките в сектора на услугите за октомври. Същият показател по-късно ще излезе и за САЩ.

Денят е почивен за Русия.

Във вторник, 6 ноември, в Япония ще има поглед към разходите на домакинствата през септември. Очакванията са за спад на месечна база и забавяне на темпа на ръст на годишна основа.

По всяка вероятност Австралийската централна банка ще вземе решение за запазване на основната лихва в страната на ниво от 1,5%.

Индексът на мениджърите по поръчките в сектора на услугите за октомври ще бъде публикуван за редица страни, сред които Русия, Испания, Италия, Франция, Германия, еврозоната и Бразилия.

Денят е почивен за Сингапур.

В сряда, 7 ноември, ще излязат серия от данни за пазара на труда в Нова Зеландия.

В Германия на фокус ще са данните за индустриалната продукция през септември. Консенсусната прогноза на пазара е за запазване на темпа на спад на месечна база от 0,3%.

Продажбите на дребно в еврозоната се очакват да се повишат с 0,1% през септември спрямо отчетеното понижение с 0,2% месец по-рано.

В САЩ ще излязат актуални данни за запасите от суров петрол в страната.

Денят е почивен в Индия.

В четвъртък, 8 ноември, централната банка на Нова Зеландия ще даде пресконференция по повод последното решение по паричната политика на страната. Очакванията са за запазване на основната лихва на ниво от 1,75%.

Китай ще обяви търговския си баланс за октомври. Според предварителните прогнози ще бъде отчетен спад и при износа, и при вноса.

По-късно данни за търговския баланс за септември ще има за Германия.

Европейската централна банка ще публикува последния си икономически бюлетин и актуалните си прогнози.

В САЩ ще излязат данни за заявленията при безработица, а по-късно пазарите ще проследят решението на Федералния резерв за паричната политика на страната. Консенсусната прогноза на пазара е за запазване на основната лихва в страната на ниво от 2,25%.

В петък, 9 ноември, денят ще започне с данни за индекса на потребителските цени в Китай през октомври. На годишна база се очаква запазване на инфлацията на ниво от 2,5%, а на месечна забавяне от 0,7% на 0,2%.

Великобритания ще публикува редица важни данни, сред които бизнес инвестициите през третото тримесечие, строителната продукция през септември, предварителни данни за БВП през третото тримесечие, индустриалната продукция и търговския баланс през септември.

В САЩ ред е на индекса на цените на производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още