IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Заседания на централни банки ще липсват през седмицата, но многото данни, които се очакват, ще дадат по-пълна картина за състоянието на световната икономика

09:16 | 12.11.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Седмицата се очертава изключително натоварена от към макро данни, като сред най-важните ще са за икономическите нагласи в Германия и данните за БВП в еврозоната, Германия и Япония.

В понеделник, 12 ноември, в Япония ще излязат данни за индекса на цените на производител през октомври. Очакванията са за слабо понижение на годишна база от 3% на 2,7%.

Индекс на цените на производител през октомври ще бъде публикуван и за Индия, където също вероятно ще се наблюдава спад на годишна база от 3,77% на 3,67%.

Във вторник, 13 ноември, на фокус ще бъде индексът на потребителските цени в Германия. Очакванията са за запазване на ръста на месечна база от 0,2%.

Във Великобритания на ред са редица данни за пазара на труда. 

В Германия ще излязат и данни за индекса на икономическите очаквания на института ZEW.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще публикува месечния си доклад.

В Русия ще има данни за БВП за последното тримесечие.

В сряда, 14 ноември, денят ще започне с предварителни данни за БВП на Япония за третото тримесечие. Консенсусната прогноза на пазара е за спад с 0,3% спрямо предходното тримесечие, а на годишна – с 1%.

В Китай погледите ще са насочени към индустриалната продукция през октомври, продажбите на дребно и безработицата.

И за Германия ще има предварителни данни за БВП за третото тримесечие. Очакванията са за спад с 0,1% спрямо предходното тримесечие, когато бе отчетен ръст от 0,5%. На годишна база обаче по-всяка вероятност ще се види забавяне от 2,3% на 1,2%.

Във Великобритания се чакат актуални данни за индекса на потребителските цени през октомври. Прогнозите са за ускорение на инфлацията на годишна база до 2,5%, а на месечна до 0,2%.

Серия макро данни ще бъдат публикувани за еврозоната – заетост през третото тримесечие, индустриална продукция през септември и предварителни данни за БВП през третото тримесечие.

Денят ще завърши с данни от САЩ за инфлацията, запасите от суров петрол и други.

В четвъртък, 15 ноември, в Австралия ще бъдат публикувани серия данни за пазара на труда.

Във Великобритания според очакванията на пазара ще видим ръст на месечна база от 0,2% на продажбите на дребно през октомври.

За еврозоната ще излязат данни за търговския баланс.

Прехвърляме се в САЩ, където фокусът е към заявленията при безработица и продажбите на дребно.

Денят е почивен за Бразилия.

В петък, 16 ноември, във Великобритания се чака доклад за инфлацията.

В еврозоната пазарите ще проследят данните за индекса на потребителските цени през октомври, като прогнозите са за леко забавяне на месечна база до 0,2% и запазване на темпа на растеж на годишна основа от 2,2%.

В САЩ ще излязат актуални данни за индустриалния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още