IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Липсват заседания на големите централни банки, като фокусът ще е към бизнес активността в сектора на услугите и промишлеността в редица държави

09:57 | 03.11.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Първата седмица на декември е важна за инвеститорите и пазарите заради последните актуални данни за продажбите на дребно в еврозоната, срещата на ОПЕК, търговския баланс на САЩ и БВП на еврозоната през третото тримесечие. 

В понеделник, 3 декември, ще излязат данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) Caxin за сектора на промишлеността в Китай за ноември. Консенсусната прогноза на анализаторите е за лек спад до 50 пункта спрямо отчетените месец по-рано 50,1 пункта.

Данни за индекса на мениджърите по поръчките в промишлеността ще има още за Русия, Испания, Италия, Франция, Германия, Великобритания и еврозоната, САЩ.

Във вторник, 4 декември, Австралийската централна банка се очаква да вземе решение за запазване на лихвите в страната на ниво от 1,5%.

Ще има данни за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на строителството във Великобритания за ноември. Предварителните прогнози са за спад от 53,2 пункта, отчетени през октомври, до 52 пункта.

В сряда, 5 декември, ще бъдат публикувани данни за БВП на Австралия през третото тримесечие. Консенсусната оценка е за забавяне на растежа до 0,7% при 0,9% през второто тримесечие.

За редица страни ще има данни за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на услугите за ноември – Китай, Русия, Испания, Италия, Франция, Германия, Великобритания, включително еврозоната и САЩ.

Според предварителните прогнози продажбите на дребно в еврозоната през октомври ще отчетат повишение от 0,2% при липса на растеж месец по-рано.

В САЩ ще излязат серия данни за пазара на труда в страната, както и актуална информация за запасите от суров петрол.

Канадската централна банка ще има заседание по паричната политика. Очакванията са за запазване на водещата лихва на ниво от 1,75%.

В четвъртък, 6 декември, в Австралия на ход са данните за търговския баланс на страната и продажбите на дребно през октомври.

На фокус е срещата на Организацията на страните производителки на петрол (ОПЕК).

В САЩ пазарите ще проследят данните за търговския баланс и броя на заявленията при безработица.

В петък, 7 декември, на ред са данните за индустриалната продукция в Германия през октомври. Очакванията са за ускорение от 0,2% на 0,3% на месечна база.

След това на ход са данните от еврозоната за БВП през третото тримесечие и за заетостта в региона.

Денят ще завърши с данни от САЩ за пазара на труда в страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още