IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Във фокуса на пазарите са заседанията на Европейската централна банка и Японската централна банка, както и данните за Китай

09:33 | 21.01.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Четвъртата седмица на януари се очертава интересна не само заради двете заседания на важни централни банки, а и заради серията макроикономически данни, които ще бъдат публикувани - като БВП на Китай и икономическите нагласи в еврозоната и Германия. 

В понеделник, 21 януари, ще излязат редица данни за Китай – БВП за четвъртото тримесечие, за годината, индустриална продукция, продажби на дребно и безработица.

В Герамния ще бъде публикуван индексът на цените на производител през декември, както и месечния доклад на Германската централна банка.

Денят е почивен за САЩ.

Във вторник, 22 януари, погледите се оправят към Великобритания за последните данни за пазара на труда в страната, които обхващат нивото на безработица през ноември, както и средните нива на заплащане със и без бонусите.

Погледите ще са насочени и към индекса на икономическите нагласи в еврозоната и Германия на института ZEW.

В САЩ се чакат данни за продажбите на съществуващи жилища през декември. Консенсусната прогноза на пазара е за спад с 1,3%.

В сряда, 23 януари, Японската централна банка ще има заседание относно паричната политика на страната. Очакванията са основната лихва да остане на ниво от -0,10%.
Междувременно трябва да бъдат публикувани и данните за търговския баланс през декември.

В Канада ще излязат данни за продажбите на дребно през ноември. Прогнозите са за спад с 0,5% на месечна база при отчетен ръст от 0,3% през октомври.

В четвъртък, 24 януари, иде ред на а данните за пазара на труда в Австралия.

На територията на Европа ще излязат предварителни данни за индексите на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността и услугите за евроната, Германия и Франция.

Във фокуса на пазарите е заседанието на Европейската централна банка, като с интерес ще се проследят и сигналите, които ще изпрати управителят Марио Драги по време на прес конференцията.

В САЩ ще бъдат проследени данните за броя на заявленията при безработица и запасите от суров петрол.

В петък, 25 януари, в Германия ще излязат последните оценки за бизнес климата в страната на института Ifo.

Русия ще публикува актуални данни за безработицата и продажбите на дребно.

В САЩ е ред на данните за продажбите на нови жилища.

В рамките на седмицата сред публичните компании в САШ, които ще обявят финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на годината са Comcast, Ford Motor, Procter & Gamble, Royal Caribbean Cruises и Starbucks. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още