IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Европейската и Руската централна банка ще проведат заседания, на които ще бъде обсъдена паричната им политика

09:00 | 22.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На фокус през седмицата освен традиционните макро данни са и месечният доклад на Бундесбанк и излизащите отчети на публичните компании за второто тримесечие на 2019 г.

В понеделник, 22 юли, Германската централна банка Бундесбанк ще публикува месечния си доклад.

Също така ще излязат данни за продажбите на едро в страната през май. Консенсусната прогноза е за значително забавяне на темпа на растеж до 0,2% спрямо отчетените 1,7% месец по-рано.

Във вторник, 23 юли, от САЩ ще дойде информация за продажбите на съществуващи жилища през юни. Прогнозите са за повишение с 1,2% спрямо 2,5% през май.

За еврозоната ще излязат данни за потребителското доверие през юли.

В сряда, 24 юли, денят ще започне с данни за търговския баланс на Нова Зеландия.

Пазарите ще проследят серията от предварителни данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на промишлеността и услугите за Австралия, Франция, Германия, еврозоната и САЩ.

В САЩ данни ще има и за продажбите на нови жилища през юни, както и за запасите от суров петрол.

В рамките на деня ще се проведе среща на финансовите министри от Европейския съюз.

В четвъртък, 25 юли, погледите се насочват към индекса за бизнес климата в Германия на Мюнхенския институт за икономическо развитие (Ifo).

Европейската централна банка ще проведе свое заседание по паричната политика. След него с интерес се очаква и пресконференцията на управителя на банката Марио Драги.

В САЩ ще излязат данни за броя на заявленията при безработица.

В петък, 26 юли, заседание по паричната политика ще проведе Руската централна банка.

На фокус са и данните за БВП на САЩ за второто тримесечие. Консенсусната оценка е за забавяне на растежа до 1,9% спрямо 3,1%, регистрирани през първото тримесечие.

Сезонът на отчетите за второто тримесечие в САЩ е в разгара си, като сред по-интересните компании, които ще публикуват финансовите си резултати през седмицата, са American Express, Harley-Davidson, iRobot, Snap, United Technologies, Verizon Communications, Whirlpool, Xerox, Caterpillar, Visa, Alphabet, CME Group, Intel, Lazard и Starbucks.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още