IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през седмицата?

Във фокуса на инвеститорите ще бъде решението на ЕЦБ относно лихвите, както и посланията, които ще дойдат от Марио Драги

09:22 | 05.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През новата седмица ще преобладават данни за пазара на труда и БВП от различни точки на света

В понеделник, 5 март, ще бъдат публикувани данни за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на услугите във Великобритания.

Актуална информация за еврозоната ще има също за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на услугите, както и за продажбите на дребно в региона.

Във вторник, 6 март, Австралийската централна банка ще публикува решението си относно лихвените проценти в страната. Пазарът ще проследи и данните за продажбите на дребно в страната, като прогнозата е за спад на месечна база с 0,2%.

По-късно ще излязат данните и за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в Канада.  

В сряда, 7 март, се очаква да излезе БВП на Австралия за четвъртото тримесечие на миналата година. Предварителната прогноза сочи повишение с 0,7% спрямо 0,6% през третото тримесечие на 2017 г.

С напредване на деня ще бъдат обявени и данните за БВП на еврозоната, като очакванията са за леко забавяне до 2,5% на годишна база през четвъртото тримесечие.

Във фокуса на инвеститорите ще бъде и обявяването на годишния бюджет на Великобритания.

В САЩ ще излязат редица данни – за пазара на труда, търговския баланс и за запасите от суров петрол.

В четвъртък, 8 март, Япония ще публикува актуална информация за БВП на страната през четвъртото тримесечие. Прогнозите са за разрастване на икономиката с 0,4% спрямо ръст от 0,1% за предходното тримесечие.

На територията на Европа най-важното събитие за деня ще бъде решението за основните лихви на Европейската централна банка, като не се очаква промяна в досегашните нива. Интересно е обаче какви послания ще дойдат от изказването на управителя на ЕЦБ Марио Драги.

В петък, 9 март, денят ще започне с данни за промишленото производство във Великобритания през януари. Предварителните очаквания са за запазване на нивото от предходния месец от 0,3%.

Седмицата ще приключи с информация за пазара на труда в САЩ и Канада. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още