IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Пазарните участници с интерес ще следят докладите за заетостта в САЩ в четвъртък и петък

09:25 | 04.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки че летният сезон настъпи с пълна сила, пазарите не могат да се оплачат от липса на събития, които да определят нагласите. Безспорно ключовите макроикономически данни са тези за заетостта в САЩ в четвъртък и петък. Други акценти са докладът за финансовата стабилност на Английската централна банка, стенограмите от заседанията на Фед и на ЕЦБ.

В понеделник, 4 юли, Министерството на труда в Испания ще публикува данни за безработицата в страната.

Частната компания Markit ще представи индекса на мениджърите по поръчките (PMI) за сектора на строителството във Великобритания.

Във вторник, 5 юли, Английската централна банка ще публикува шестмесечния си доклад за финансовата стабилност и управителят Марк Карни ще има пресконференция. Миналата седмица заседание имаше комисията по финансова политика и според Bloomberg регулаторите планират да отменят свое решение от март, с което беше повишен антицикличният капиталов буфер от 0 до 0,5%.

Markit заедно с китайското икономическо списани „Цайсин“ (Caixin) ще обявят PMI индексът в сектора на услугите в Поднебесната империя.

Австралия ще представи данните са продажбите на дребно и търговския си баланс. Освен това централната банка на страната заседава за паричната политика.

Пореден PMI индекс, този път за сектора на услугите във Великобритания.

Властите в САЩ ще публикуват данни за фабричните поръчки на месечна база през май.

Изявление ще има Уилям Дъдли, който е председател на Фед за Ню Йорк.

В сряда, 6 юли, Федералният резерв на САЩ ще публикува стенограмата от последното си заседание. Текстът се следи внимателно от инвеститорите, тъй като в него може да се открият повече детайли за намеренията на централната банка и за оценката й за състоянието на икономиката.

Германската статистическа служба ще обяви данни за фабричните поръчки.

САЩ и Канада публикуват доклади за търговския си баланс.

В четвъртък, 7 юли, изявление ще има Харухико Курода, управител на Японската централна банка. След като при последното си заседание ЯЦБ се въздържа от допълнителни стимули, се засилиха очакванията, че регулаторът ще въведе облекчения при срещата си този месец, особено предвид слабото икономическо възстановяване, дефлацията и скъпата йена.

Швейцарската централна банка ще обяви обема на международните си валутни резерви. Очаква се да има ръст, защото регулаторът публично обяви, че се е намесвал на пазарите след референдума за Brexit, за да овладее поскъпването на франка. Миналия месец повишението на резервите беше обяснено именно с изкупуване на международна валута от страна на банката. Швейцарският франк поскъпна в качеството му на валута убежище след гласуването във Великобритания.

Европейската централна банка ще публикува стенограмата от последното си заседание.

Властите във Великобритания ще обявят данни за индустриалното производство през май.

Частната компания ADP ще публикува доклада си за заетостта в САЩ в частния сектор през юни, а властите обявяват традиционните седмични данни за подадените молби за помощи при безработица.

В петък, 8 юли, излизат и правителствените данни за заетостта извън земеделския сектор. Докладът ще се следи внимателно, защото миналия месец именно разочароващите данни се оказаха голяма пречка пред Фед да повиши лихвените проценти. Оказа се, че работодателите в САЩ са добавили едва 38 000 нови работни места през май, което беше най-ниското ниво от около шест години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Американската икономика набира скорост през второто тримесечие на тази година Подгответе се за повишаване на лихвите на Федералния Резерв през юли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още