IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Погледите ще са насочени към Федералния резерв и Европейската централна банка

09:18 | 11.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвеститорите ще очакват решение на Фед за основната лихва в сряда, както и изказването на Марио Драги, управител на Европейската централна банка, в четвъртък. Освен това ще има серия макроикономически данни от различни точки на света.

В понеделник, 11 декември, ще излезе проучване на щатското бюро по труда за свободните работни места в страната.

Във вторник, 12 декември, на фокус ще са данните за индекса на потребителските цени във Великобритания. Малко по-късно ще разберем какво показва проучването на института ZEW за икономическите перспективи пред Германия и еврозоната.

В САЩ се очакват данните за индекса на цените на производител.

В сряда, 13 декември, най-чаканата новина от пазарите е решението на Федералния резерв за основната лихва, както и прогнозата на централната банка за инфлацията и икономическия растеж в страната. 

В САЩ ще има също и данни за запасите от лек суров петрол. Данни ще излязат и за промяната в цените на закупените от потребителите стоки и услуги с изключение на храните и енергията.

Във Великобритания ще има информация за промяната в разходите за труд. Потребителската инфлация в Германия през ноември ни очаква също в сряда.

В четвъртък, 14 декември, пазарите са в очакване и на новините от Европейската централна банка и изявлението на Марио Драги. 

В Австралия ще излязат данните за броя на новоназначените служители в страната спрямо предходния месец, както и за нивата на безработицата.

В Китай се очаква информация за индустриалната продукция. Ще има също така данни за продажбите на дребно и инвестициите в недвижими имоти. 

От Централната банка на Швейцария ще има становище относно валутната политика на страната. Въпреки това промени са малко вероятни. След решението ще чуем редовната пресконференция на гуверньора Томас Джордан.

Във Великобритания ще бъдат обявени данните за продажбите на дребно, както и се чака информация за монетарната политика на страната, като това ще се случи в 14:00 българско време. След повишението на лихвите миналия месец очакваме банката да не прави промени сега. Тя не дава актуализирани прогнози и пресконференция, затова ще чакаме изявлението и протоколите.

В петък, 15 декември, по-интересното събитие ще е мащабното проучване на Японската централна банка Tankan, чиито резултати ще излязат в 01:50 часа. Канада ще обяви данни за продажбите в индустрията, а в САЩ ще излязат данни за индустриалната продукция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още