IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще поддържа в разумни граници икономическия си растеж през 2019 г.

Очаква се допълнително да бъдат стабилизирани заетостта, финансовият сектор, търговията, инвестициите и пазарните очаквания

13:55 | 13.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китай ще поддържа в разумни граници икономическия си растеж през 2019 година, като ще се стреми да подкрепи работните места, търговията и инвестициите, осъществявайки реформи и ограничавайки рисковете, съобщи днес Политическото бюро на ЦК на управляващата комунистическа партия, цитирано от Ройтерс и БТА.

Ще насърчаваме стабилен растеж, реформи, ще коригираме структурата, ще подобрим препитанието на хората и ще предотвратим рисковете по един координиран начин, а икономическата дейност ще поддържаме в разумни граници, съобщи официалната китайска информационна агенция Синхуа, като се позова на заседание на Политбюро, председателствано от президента Си Дзинпин, преди ключово икономическо заседание през март.

Правителството неотдавна започна редица мерки, включително намаляването на изискванията за банковите резерви, орязване на данъците, повече разходи за инфраструктура, за да предотврати рязко забавяне на икономиката, като се очакват още мерки в подкрепа на растежа.

Ще бъдат допълнително стабилизирани заетостта, финансовият сектор, търговията, инвестициите и пазарните очаквания и ще се засили доверието на пазарите, допълва Синхуа.

Политбюро призова за по-голямо внимание за евентуални проблеми в икономиката заради възможността да настъпят промени както в ситуацията в страната, така и извън нея.

Високопоставени китайски ръководители се очаква да очертаят икономическите планове и плановете за реформи за 2019 година на годишна конференция, посветена на икономиката, по-късно тази година.

Икономическият растеж на Китай се забави до 6,5 процента през третото тримесечие - най-ниското равнище от световната финансова криза, макар че растежът за цялата година може да надхвърли с малко целевите 6,5 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още