IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Курода: Говоренето за ограниченията в паричната политика не помага

Управителят на Японската централна банка заяви, че регулаторът е готов да използва всеки възможен инструмент за постигане на 2% инфлация

09:47 | 26.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Харухико Курода.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Харухико Курода. Снимка: Архив Ройтерс

Управителят на Японската централна банка (ЯЦБ) Харухико Курода заяви в понеделник, че регулаторът е готов да използва всеки възможен инструмент на паричната политика, за да постигне целта от 2% инфлация.

„Няма по-добра възможност от сега изцяло да се отървем от дефлацията“, каза Курода, цитиран от Ройтерс. „Говоренето за ограниченията в паричната политика не помага“, посочи той в речта си в рамките на среща с бизнес лидери в Осака.

Курода каза, че темпът на програмата за изкупуване на облигации може да варира заради новото правило, въведено миналата седмица, за целева стойност на доходността по 10-годишните облигации от 0%. 

Миналата седмица, освен че запази депозитната лихва на ниво -0,1%, ЯЦБ заяви, че ще продължи своите покупки на активи, докато годишната инфлация надхвърли 2 на сто. По този начин тя формулира целта си за ръста на потребителските цени още по-агресивно, отколкото досега.

Ройтерс посочва, че мащабната програма за изкупуване на облигации, която вече няколко години е в сила в Япония, така и не успя да се справи с десетилетната стагнация в Япония.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Iv_max
преди 7 години
Има само един проблем. Възможните инструменти - свършиха!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още