IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Митренцев: Ситуацията при търговската война е „всичко или нищо“

Процедурата по импийчмънт срещу Доналд Тръмп ще предизвика волатилност на пазара, смята форекс анализаторът

21:58 | 13.11.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Днес имаше известни спадове при щатските индекси. В последния час те преминаха леко на зелена територия. Възникнаха доста големи надежди сред инвеститорите относно вчерашното изказване на американския президент Доналд Тръмп - те се надяваха да даде повече информация относно търговската сделка. Това отбеляза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

"Тръмп внесе малко мрачни настроения. Ако не бъде постигната първа фаза на сделката, той значително ще увеличи митата на китайски стоки. Ситуацията е "всичко или нищо". Президентът иска да спечели на следващите избори. Анализаторите смятат, че е в изчаквателна позиция до средата или края на първото тримесечие", коментира Митренцев. "Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл затвърждава изказването си от последния ден на октомври, че ще наложи пауза на периода на разхлабвания", отбелязва още той.

Според него при данните за индекса на потребителските цени в САЩ се вижда повишаване, което значи, че Фед върви към целта си за ниво на инфлация от 2%, чиято стойност в момента е 1,8 на сто.

Анализаторът не смята, че ще има волатилност на пазара относно процедурата по импийчмънт на Тръмп.

"Консерваторите разполагат с мнозинство в парламента, няма какво бомбастично да се случи", поясни той.

Гостът определи срещата на ОПЕК+ във Виена като най-важната по отношение на цените на петрола в рамките на оставащата част от 2019 г. Той уточни, че очакванията от срещата се противоречиви. "Саудитска Арабия настоява за нови съкращения в доставките. По последни данни от саудитския енергиен министър страната е достигнала максимума на съкращения в собственото си производство", изтъкна той.

"За октомври Саудитска Арабия са съкратили производството си си два пъти повече от очакваното. Ирак и Нигерия произвеждат повече от своите квоти. От друга страна, се появиха прогнози, че няма нужда от нови съкращения", коментира още Митренцев.

Окчаквайте видео с разговора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
takiteasy
преди 4 години
Процедурата по импийчмънт срещу Доналд Тръмп ще предизвика волатилност на пазара, смята форекс анализаторътАнализаторът не смята, че ще има волатилност на пазара относно процедурата по импийчмънт на Тръмп.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още