IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките фирми в САЩ са теглили повече заеми през ноември

Данните предполагат цялостен и продължителен икономически растеж за в бъдеще

16:25 | 02.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Малките фирми в САЩ са теглили повече заеми през ноември

Кредитирането за малкия бизнес в САЩ се е увеличило през ноември на годишна база, предвещавайки продължителен и устойчив икономически растеж въпреки намаляването на паричните стимули от страна на Федералния резерв, предава Ройтерс. 

Индексът Thomson Reuters/Paynet Small Business Lending Index (SBLI), който измерва обема на кредитите, отпуснати на малки компании и фирми, се е увеличил с 1% през ноември на годишна база до 111,4 пункта, обяви електронната платформа PayNet днес.

„Това е още един признак за продължителен растеж”, коментира основателят на PayNet Бил Фелън. „Наблюдава се по-голямо търсене на услуги и блага от малкия бизнес, а това е добре за БВП”, каза още той.

Обикновено малките фирми теглят заеми за закупуване на ново оборудване, складове и т.н., така че увеличеното кредитиране може да предшества наемането на нова работна ръка за в бъдеще.

Друг самостоятелен индекс показва, че малките предприятия са склонни да поемат малко по-голям риск, като неизпълнените задължения едва са се повишили от рекордно ниските си нива. Те са се увеличили минимално до 1,45% през ноември от 1,44% през октомври, според индекса Thomson Reuters/PayNet Business Delinquency Index.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още