IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манията по биткойна започва да отслабва

Токенът се намира в най-дългата си губеща серия от декември насам

16:10 | 25.03.21 г. 5
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Цената на биткойна се понижава на фона на червената вълна при активите, които по-рано печелиха от оптимизма около стимулите, завладял пазарите, съобщава Bloomberg.

Най-голямата криптовалута поевтинява с 10,6% до 50 880 долара малко след 15 часа българско време, дълбаейки още по-дълбоко под двуседмичното дъно от рано сутринта в Ню Йорк, когато цената беше около 52 950 долара.

Токенът се намира в най-дългата си губеща серия от декември насам. По-широкият индекс Bloomberg Galaxy Crypto също се опитва да пребори негативния тренд.

Нарастват спекулациите, че последните стимули в САЩ ще бъдат изразходвани в реалната икономика, а не на пазарите, тъй като ваксинациите скоро ще върнат нормалния начин на живот.

Броят на кол опциите, търгувани в САЩ, се отдалечава от рекордите по-рано тази година, а интересът към GameStop Corp. и ARK Innovation ETF намалява.

биткойн биткойн

Цената на биткойна е с около 9 хил. долара под рекорда от 61 742 долара, достигнат по-рано през март, но остава със 700% по-скъп спрямо година по-рано. Монетата записа ръст, но за кратко в сряда, след поредица от туитове от изпълнителния директор на Tesla Inc. Илон Мъск, който обяви, че ще приеме цифровия актив като средство за плащане.

Токенът остава основно средство за спекулации и е малко вероятно да измести алтернативните убежища, коментира Блайт Мастърс, бивш изпълнителен директор на JPMorgan Chase, която сега е главен изпълнителен директор на Motive Capital.

Според едни финансисти биткойнът е твърде нестабилен, за да бъде приет като валута. Други твърдят, че институционалното одобрение се разширява, като част от усилията за диверсификация на портфейлите и хеджиране на рискове като ускорена инфлация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Mechkata
преди 2 години
Няма страшно...няколко години четем как биткойна ще стигне 100 бона... и после ще падне ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Аз не бих нарекъл биткойн актив, защото той не генерира приходи. Не е и хедж, като златото. Не се ползва и в реалната икономика.Както и да е, ако този лек отлив продължи, институционални инвеститори, влезли на 40-50 к ще почнат леко да излизат и тогава ще дойде голямата корекция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
evlogi
преди 3 години
Дрън дрън.Сегашната ситуация, поне към момента, дори не е особено сериозна корекция, тя е трета за тази година, която година стартира на нива от 29к /бтк.Първата корекция беше през втората половина на януари, при спад от тогавашният връх от 42к до нива от 30к, което беше спад от 28.5%.Последва ръст до 58к, след който през втората половина на февруари беше втората корекция, при която курса слезе до под 44к, т,е спад от 24.2%,След това последвалото възстановяване достигна рекордното досега ниво от над 61к, при което сегашния спад до около 51 к представлява спад от 16.4%.Дали е възможна корекция по-надолу?Абсолютно възможна е, виждали сме през годините сривове в далеч по сериозни измерения, през 2017 съм бил свидетел на спадове от 1700 на 1200 в рамките на 24 часа, т,е 30% назад за ден,да не говорим за големият мечи пазар през 2018,при който курсът спадна от почти 20 к до 3.2к.Използвайте възможността ,които такива корекции ви дават, като разбира се, все пак имайте предвид,че бтк все още си е рисков актив и инвестицията в него не трябва да погълне прекалено голяма част от наличностите ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Така е. При положение, че биткойн не генерира никакви приходи, няма как да поскъпва, ако няма нови привлечени в сектата.Затова и биткойнджиите са толкова активни в убеждаването, и те усещат, че без нови шарани, МЛМ схемата увисва.А и редит баламурниците вече купиха, търсят се нови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
khao
преди 3 години
няма как ... ако не дойде още някой да налее, пирамидата рухва!Ама ще дойде, чековете пътуват и безумието продължава !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още