IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мексико отрече страната да е проверявана от чуждестранни инспектори

САЩ обмислят анекс към USMCA, който да им позволи контрол върху за спазването на местната трудова реформа в Мексико

18:40 | 16.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 100%">
	<em>Заместник-министърът на външните работи на Мексико за Северна Америка Йесус Сеад. Снимка: Ройтерс</em></p>

Заместник-министърът на външните работи на Мексико за Северна Америка Йесус Сеад. Снимка: Ройтерс

Заместник-министърът на външните работи на Мексико за Северна Америка Йесус Сеад в неделя се опита да опровергае твърденията, че страната му ще бъде проверявана от инспектори по трудовоправни отношения от други страни, като част от новата търговска сделка в Северна Америка, информира Ройтерс.

Висши служители от Канада, Мексико и Съединените щати във вторник подписаха нов преглед на споразумението са свободна търговия, съществуващо между страните от преди четвърт век, но разпоредбите за условията на труд бяха една от последните пречки в новото споразумение, наречено USMCA.

"Мексико НИКОГА няма да приеме мярка, която води със себе си маскирани надзиратели по една проста причина: законът на Мексико го забранява", пише Сеад в поредица от туитове.

В петък в Камарата на представителите на САЩ беше предложен анекс към договора, който да позволи назначаването на до пет американски експерти, които да следят за спазването на местната трудова реформа в Мексико.

Това стана основание за критика от страна на Сеад, който изпрати писмо до търговският представител на САЩ Робърт Лайтайзър още в същия ден, изразявайки изненада и загриженост относно приложението. Сеад каза, че ще пътува до Вашингтон за преговори.

USMCA беше договорено преди повече от година, за да замени Северноамериканското споразумение за свободна търговия (NAFTA), но демократите контролиращи Камарата на представителите в САЩ настоява за промени в прилагането на законодателството за условията на труд и основните човешки нужди преди да гласуват споразумението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още