IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да видим EUR/USD на нива от 1,21 или дори 1,22?

От Admiral Markets UK клон България са бичи настроени към EUR/USD

11:45 | 26.07.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Може ли да видим EUR/USD на нива от 1,21 или дори 1,22?

След като падна до дъно за месеца 1,1575 EUR/USD успя да отскочи и да се стабилизира над 1,1650, като дори проби и 1,1700. Така бичите настроения около най-търгуваната валутна двойка нараснаха.

„В началото юли направихме прогноза за EUR/USD и тогава очаквахме, че EUR/USD ще удари 1,20. Нашите очаквания не се променят, като сега очакваме EUR/USD да достигне 1,21-1,22”, заяви управителят на Admiral Markets UK клон България Димитър Цонев.

Първата и основна причина за това според него са 10-годините щатски облигации. В началото на май доходността по 10-годишните американски ДЦК проби 3%, но не успя да се задържи над тези нива. Това се случи въпреки завишените очаквания на ФЕД за представянето на щатската икономика и сигнала за 4 вместо 3 увеличения на лихвите през тази година.

„Това е една много добра причина да разберем, че умните пари вече бяха прогнозирали тези повишения и пазарите бяха отиграли тези виждания на ФЕД”, смята управителя на Admiral Markets UK клон България.

Втората причина за поскъпването на EUR/USD, която Цонев изтъкна e доларовият индекс. Той трябваше да задържи нивата над 95,20, но не успя и понастоящем се търгува на нива от 94,00-94,33.

„Ние очакваме корекцията в доларовият индекс да продължи, поради което предполагаме, че EUR/USD ще продължи към 1,21-1,22”, прогнозира Димитър Цонев.

Като трета причина за бъдещо рали на EUR/USD, управителят на Admiral Markets UK клон България цитира, очакванията за заплатите в САЩ.

„В момента ФЕД очаква инфлацията в САЩ да се ускори. Ние смятаме точно обратното – инфлационните очаквания ще се понижат през следващите няколко месеца или позитивите вече са отчетени от пазара”, добави Цонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 8
lyusien
преди 5 години
По вероятно е скоро да видим курсове от 1.10 или 1.11 долара за евро Силата на долара зависи от силата на американската икономика а през второто тримесечие тя се представя много по добре от първото Възможно е да видим ръст на Б В П дори 4.5% и това няма да е върхът
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 10
Tyrista
преди 5 години
USD/EUR 1.08 Q3 18
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 7
Sandy
преди 5 години
Курса на долара в посока нагоре е вредно за САЩ, както и високия курс на еврото е вредно за ЕС. Така, че ще има борба между двете валути, но в по - добри позиции ще бъде този, който държи лостовата система за манипулации - САЩ. Те имат остра нужда от слаб долар, но няма да допуснат и прекалено слаб! Веднаж се изпатиха от надути балони, втори път ще внимават много, за разлика от ЕС, които им престои да гърмят толкова балони, че ще пада голямо шоу. От ЕС го знаят това, но нямат друг избор, а и ако някой ще си изпати от тези балони, това ще са хората и час от бизнеса, докато държавата и банките ще приберат едни милиарди, много милиарди печалби от изземване на имоти и бизнес за непогасени кредити. Това време предстои и то скоро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още