IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да видим NASDAQ на нива от 8000 пункта през 2018 г.?

Американските индекси продължават да се представят по-силно от всички останали

09:07 | 13.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Admiral Markets</em></p>

Снимка: Admiral Markets

Трите най-големи американски борсови индексa – Dow Jones, S&P 500 и NASDAQ100 продължават да стигат нови върхове, а като най-силно представящ се серед тях се откроява технологичният бенчмарк NASDAQ.

„Очаквахме от NASDAQ по-сериозна корекция от 3-4% през юли или август, но това не се осъществи и технологичният индекс продължава възходящия си тренд”, заяви Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

Трите най-силно представящи се компании в индекса са Apple, Amazon и Microsoft и именно те продължават да бутат NASDAQ100 нагоре, смята Цонев. „В момента индексът се търгува на нива около 7600 пункта и ние вярваме, че той ще продължи да прави нови върхове в следващите седмици.”

Напоследък слуховете, че NASDAQ може да достигне нива от 8000 пункта стават все повече и това е напълно възможно да се случи, смята управителят на Admiral Markets UK клон България. Все пак от брокер номер 1 в Германия за 2018 година предупреждават, че рисковете от влизане в дълга позиция при американските индекси са много по-големи от очакваните печалби.

„Тези индекси трябва да се търгуват краткосрочно, но не и средносрочно или дългосрочно, тъй като повечето пари, които бяха инвестирани в развиващите се страни се връщат обратно в САЩ и намират своето място само в няколко компании от NASDAQ”, каза Димитър Цонев.

Именно това е и причината Apple и Amazon да достигнат пазарна капитализация от над 1 трилион долара само в рамките на 5 седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още