IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ намаляват за трета поредна седмица

С 52 хил. се понижава броят на хората, получаващи обезщетения

17:12 | 07.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Молбите за помощи при безработица в САЩ неочаквано намаляха миналата седмица, предполагайки бързо подобряване на условията на пазара на труда, съобщи американското Министерство на труда, цитирано от Ройтерс.

Новоподадените заявления за получаване на обезщетение при безработица са се понижили с 2000 до сезонно изгладените 236 хил. броя за седмицата, приключила на 2 декември. Това е третият пореден седмичен спад на новите заявления за помощи при безработица. 

Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че молбите ще нараснат до 240 хил. Миналата седмица всъщност беше 144-та поредна с подадени молби под 300 хил., което е свързано с добрите условия на пазара на труда.

Данните показват още, че броят на хората, които продължават да получават обезщетение за безработица, намалява с 52 хил. до 1,91 млн. в седмицата, завършваща на 25 ноември. 

По последни данни заетостта в САЩ продължава да нараства през ноември със 190 хил. нови работни места. От централната банка на страната са на мнение, че икономиката на САЩ доближава момента на пълна заетост. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още