Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Молбите за помощи при безработица в САЩ намаляват за трета поредна седмица

С 52 хил. се понижава броят на хората, получаващи обезщетения

Молбите за помощи при безработица в САЩ намаляват за трета поредна седмица

Снимка: Архив Ройтерс

Молбите за помощи при безработица в САЩ неочаквано намаляха миналата седмица, предполагайки бързо подобряване на условията на пазара на труда, съобщи американското Министерство на труда, цитирано от Ройтерс.

Новоподадените заявления за получаване на обезщетение при безработица са се понижили с 2000 до сезонно изгладените 236 хил. броя за седмицата, приключила на 2 декември. Това е третият пореден седмичен спад на новите заявления за помощи при безработица. 

Още по темата

Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че молбите ще нараснат до 240 хил. Миналата седмица всъщност беше 144-та поредна с подадени молби под 300 хил., което е свързано с добрите условия на пазара на труда.

Данните показват още, че броят на хората, които продължават да получават обезщетение за безработица, намалява с 52 хил. до 1,91 млн. в седмицата, завършваща на 25 ноември. 

По последни данни заетостта в САЩ продължава да нараства през ноември със 190 хил. нови работни места. От централната банка на страната са на мнение, че икономиката на САЩ доближава момента на пълна заетост. 

 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини
Работодателите в САЩ са открили рекорден брой нови работни места през август