IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ остават близо до 40-годишен минимум

Броят им е спаднал с 2000 през седмицата на Деня на благодарността

19:33 | 30.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американците, кандидатствали за помощи при безработица, отново е отчел спад в седмицата на Деня на благодарността, давайки сигнал за силата на трудовия пазар, предаде БТА, позовавайки се на Associated Press.

Министерството на труда съобщи, че броят на молбите за помощи при безработица е спаднал с 2000 миналата седмица до 238 000 с отчитане на сезонните фактори, задържайки се близо до 40-годишния минимум, достигнат миналия месец.

Четириседмичният осреднен брой, който изглажда колебанията през отделните седмици, се е повишил с 2250 до 242 250.
Молбите са измерител за освобождаването на служители. Те са под 300 000 вече над две години или за най-дълъг период от повече от четири десетилетия, отбелязва AP.

Данните отразяват други показатели, че възстановяването на икономиката след Голямата рецесия остава стабилно през осмата си година. Безработицата спадна до 17-годишен минимум от 4,1 на сто, а икономическият растеж достигна годишен темп от 3,3 на сто през тримесечието юли-септември, който е най-високият от три години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още