IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ поеха нагоре от 44-годишния минимум

Щетите от ураганите Ирма и Мария все още затрудняват жителите на Пуерто Рико и американските Вирджински острови да подадат заявления

16:52 | 26.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повече американци са кандидатствали за помощи при безработица миналата седмица, но увеличението е слабо и е отчетено, след като молбите спаднаха до най-ниско равнище от 44 години седмица по-рано, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на труда съобщи, че заявките за помощи при безработица са нараснали с 10 хил. при отчитане на сезонните фактори до 233 хил. Стойността от миналата седмица бе най-ниската от 1973 г.

По-слабо променливият четириседмичен показател се е понижил до 239 500. 

Общият брой на хората, получаващи помощи при безработица, е намалял с 3000 до 1,89 милиона - най-ниско равнище от декември 1973 г.

Щетите от ураганите Ирма и Мария все още затрудняват жителите на Пуерто Рико и американските Вирджински острови да подадат заявления за безработица, съобщи правителството. Това предполага, че показателят може леко да се повиши и през идните седмици.

Данните сочат, че работодателите са оптимисти за бизнес перспективите и задържат персонала си. Молбите са измерител на освобождаването на служители. В началото на месеца бе отчетен 16-годишен минимум на безработицата от 4,2%, припомня АП.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още