IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немските фабрични поръчки са се повишили през февруари

Германският растеж вероятно се е ускорил съществено през първото тримесечие на фона на възстановяването в еврозоната и топлата зима

10:12 | 04.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Немските фабрични поръчки са се повишили през февруари

Германските фабричните поръчки са се увеличили през февруари, което е още един сигнал, че растежът в най-голямата икономика в Европа набира скорост, съобщава Bloomberg.

Сезонно изгладените поръчки са нараснали с 0,6 на сто спрямо януари, когато те са се повишили с 0,1 на сто, показват данните на Федералната статистическа служба във Висбаден. Икономисти, запитани от Blooomberg, прогнозираха повишение в размер на 0,2 процента. 

Вътрешните поръчки са се увеличили с 1,2%, а поръчките за износ - с 0,2 на сто. Поръчките от еврозоната са нараснали с 5,9%, а тези извън нея – са спаднали с 3,1 на сто.

Германският растеж вероятно се е ускорил съществено през първото тримесечие, според Бундесбанк, на фона на възстановяването в еврозоната и топлата зима, която подкрепи строителството.

Въпреки това спадът в доверието на бизнеса и в активността в производството и услугите показват, че икономиката все още е изправена пред насрещни ветрове, включително забавяне на растежа в Китай и ескалация на напрежението между ЕС и Русия относно Крим.

"Германската икономика е на правилен път - началото на годината може дори да е било по-добро от края на 2013 г.", коментира преди днешния доклад Тило Хайдрих, икономист в Deutsche Postbank. "Ние виждаме едно досто широко възстановяване в еврозоната, от което Германия, с големия си експортен сектор, трябва да се възползва."

Немската икономика нарасна с 0,4 на сто през последните три месеца на 2013 година. Службата по статистика ще публикува данни за първото тримесечие на 15 май.

Още новини от Германия вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още