IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов рекорд за заетостта в германската промишленост

Заетостта в производствения сектор е на най-високото си равнище от началото на тази статистика през януари 2005 г. насам

19:52 | 15.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Заетостта в ключовия германски производствен сектор достигна нов максимум на фона на продължителния икономически растеж на страната, предаде DPA, цитирана от БТА.

Броят на хората, работещи в промишлени германски компании с над 50 служители, е бил 5,6 милиона в края на юни, което е повишение с 2,6 процента спрямо същия месец миналата година, сочат публикуваните днес предварителни данни на германската статистическа служба.

Заетостта в производствения сектор е на най-високото си равнище от началото на тази статистика през януари 2005 година.

Публикуваните вчера данни сочат, че най-голямата европейска икономика е нараснала повече от очакваното през второто тримесечие - с 0,5 на сто на тримесечна основа. Така германската икономика отчита 34 тримесечия на растеж от 37.

Най-голям растеж на заетостта - 4,1 на сто - има в производството на електроника и оптика през юни.

Броят на служителите в машиностроенето също се е увеличил над средното - 3,6 процента, докато в производството на хранителни продукти, както и на метални продукти растежът в заетостта е по 3,2 на сто.

Броят на заетите в производството на автомобили и автомобилни части се е увеличил с 1,5 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още