IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите работни места в САЩ достигнаха рекорд през юли

Новооткритите работни места – мярка за търсене на работна ръка, са нараснали със 117 000 до сезонно коригираните 6,9 млн.

21:07 | 11.09.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Откриването на нови работни места в САЩ достигна до рекордно високи стойности през юли. В същото време повече американци доброволно напускат работа, което заедно говори за продължаваща сила и увереност на пазара на труда, съобщава агенция Ройтирс.

Новооткритите работни места – мярка за търсене на работна ръка, са нараснали със 117 000 до сезонно коригираните 6,9 млн., съобщиха от американското министерство на труда в  месечно проучване.

Това е най-големият ръст от началото на проучването, започнало през декември 2000 г.

Сигнализирайки за увереност на пазара на труда все повече американци доброволно са напуснали работните си места през юли, с което процентът им е достигнал до 2,4%. Това на свой ред е най-високото ниво от април 2001 г. За сравнение през юни процентът бе 2,3%.

Увеличаването на движението около новите работни места може да доведе и до по-бързо нарастване на възнагражденията.

Миналата седмица правителството съобщи за нарастване на годишния ръст на заплати през август. Средно печалбата за час е нараснала с 2,9% за 12-те месеца до август. Това е и най-големият ръст от юни 2009 г., от 2,7% през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
kirilstaikov
преди 5 години
Все пак да не забравяме как постигна това .С огромни стимули и раздут дефицит.Ефектът на тези мерки се очаква да започне да избледнява през лятото на 2019 .Фед постепенно ще вдига лихвите .Балоните при акциите и имотите пак ги има .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Да уцели възходящата фаза на икономическия цикъл наистина беше огромно постижение. Как ли Обама не се сети да го направи, ами трябваше да поеме изпаднала в дълбока криза икономика и да я върне към ръст. Дядката по-добре да се моли инерцията да се запази още две години (за шест да не говорим), че след безумствата които натвори може и да не продължи толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
Императорът
преди 5 години
...а великият човек е на власт от няма и две години !!!! Представете си след още шест колко процъфтяваща ще бъде Америка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още