IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новооткритите работни места в САЩ са повече от очакваното през юни

Заетостта при доставчиците на услуги се е увеличила с 624 хиляди души през месеца

17:42 | 30.06.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските компании са създали повече нови работни места през юни, отколкото се очакваше, показвайки напредък във възстановяването на пазара на труда в страната, съобщи Bloomberg.

Американските работодатели са наели 692 хиляди нови служители през юни, показват данните на частния институт ADP. И въпреки че това е спад спрямо ревизираните надолу 886 хиляди работни места през май, цифрата е по-голяма от прогнозите, които даваха анализаторите. Средната прогноза в проучване на икономисти на Bloomberg беше за 600 хиляди нови работни места за месеца. 

Ускореното наемане на работна ръка предполага силно търсене, намаляване на икономическата несигурност и отваряне на много затворени заради пандемията бизнеси. А това продължава да увеличава заетостта, особено в сектора  на хотелиерството и свободното време.

пазар пазар

Данните също така показват, че частният сектор има известен успех при запълването на многото свободни позиции, тъй като на фона на нарастващото търсене много работодатели побързаха да увеличат броя на персонала.

Заетостта при доставчиците на услуги се е увеличила с 624 хиляди души през юни, като повече от половината е благодарение на ръста с 332 хил. в сферата на хотелиерството и свободното време.

Работните места в здравната индустрия отчитат още един месец на сериозни ръстове, като се покачват с 93 хиляди след увеличението от 106 хил. през май.

Заетостта при производителите на стоки е нараснала  с 68 хиляди работни места през месеца, главно от строителството.

Данните се публикуват дни преди месечния доклад на правителството за работните места, който ще бъде публикуван в петък, който се очаква да покаже, че работните места в компании са нараснали с 610 хиляди, ускорение от по-слабия от очакваното резултат през май.

Очаква се равнището на безработица да спадне до 5,6%.

Увеличението на работните места през юни беше разпределено приблизително равномерно между малките и по-големите компании. Компаниите с 500 или повече работници са създали 240 хиляди работни места, докато малките предприятия са добавили 215 хиляди.

Проучването на ADP обхваща компании, които разполага общо с 26 млн. работници в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още