IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се лек ръст на потребителските цени във Франция за ноември

Цените на услугите вероятно ще се възстановят след спада през октомври

16:09 | 27.11.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Потребителските цени във Франция се очаква да са се повишили с 0,2% през ноември спрямо година по-рано, показват предварителните данни на френската статистическа служба.

Неокончателните данни показват, че цените на услугите трябва да се възстановят след спада през октомври, а тези на храната да са се повишили с по-бързи темпове, отколкото през последния месец. Цените на тютюна се очаква да се повишат рязко, а при енергийните стоки ръстът да е малко по -голям, отколкото през октомври. Цените на произведените стоки трябва да паднат обратно надолу.

На годишна база хармонизираният индекс на потребителските цени трябва да се повиши с 0,2%, след ръст от 0,1% през октомври.

Тези временни резултати са само предварителни данни. Публикуваните индекси се основават на ограничен набор от наблюдения на цените и на оценки на някои темпове на промяна, които все още не са налични. Пълните резултати ще бъдат публикувани на 15 декември 2020 г.

потребителски потребителски

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още