IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 30 хил. работни места във Великобритания са в риск

За това предупредиха от сектора на официалните събития и изложбите

17:11 | 13.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Организаторите на събития и изложби във Великобритания предупредиха, че около 30 000 работни места са изложени на риск поради засилената несигурност кога търговските панаири и изложби могат да се възобновят дейността си, съобщи индустриалният орган в понеделник.

Съюзът на индустрията за официалните събития (СИОС), отраслов орган, който представлява сектора на събитията във Великобритания, заяви, че компаниите ще се нуждаят от поне осем до дванадесет седмици, за да рестартират изложбите, като призова правителството да определи дата за възобновяване на дейността, предава Ройтерс.

Коронавирусната епидемия и последвалата блокада доведоха до широко отменяне и отлагане на събитията за по-късно през тази година или до 2021 г. Заплахата от втора вълна на COVID-19 предизвика допълнителна несигурност относно възобновяването на плановете в световен мащаб.

„Секторът на изложбите е жизненоважен фактор за икономическата активност в почти всяка част на икономиката на Обединеното кралство и невъзможността да се осигури дата за рестартиране на операциите влияе върху способността на почти 180 000 бизнеса да се възстановят“, казва Крис Скайт, главен изпълнителен директор на Асоциацията на организаторите на официални събития.

Приблизително 60% от веригите за доставки на сектора няма да заработят отново през октомври, когато приключи схемата за подпомагане на работните места на правителството, добавиха от СИОС.

Британското финансово министерство заяви, че е похарчило над 25 милиарда паунда (30,72 милиарда долара) по програмата, която поддържа 9,3 милиона работни места.

По-рано този месец министерството също обеща допълнителни 30 милиарда паунда, за да се справи с кризата на безработицата, като насочи пари към работодатели, купувачи на жилища и хотелиерския сектор, за да стимулира възстановяването.

Най-големият организатор на изложби в света Informa, базиран в Лондон, проведе първото си голямо събитие в Шанхай prez този месец.

Говорител на компанията заяви, че страни като Германия, Франция, Китай, части от САЩ и Австралия вече са отворени за търговски събирания.

„Независимо от това вярваме, че е в интерес на всички Великобритания да навакса и даде зелена светлина и за търговски събития“, добави той.

Изложбената индустрия във Великобритания поддържа 114 000 работни места, според СИОС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още