Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Около 30 хил. работни места във Великобритания са в риск

За това предупредиха от сектора на официалните събития и изложбите

Около 30 хил. работни места във Великобритания са в риск

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Организаторите на събития и изложби във Великобритания предупредиха, че около 30 000 работни места са изложени на риск поради засилената несигурност кога търговските панаири и изложби могат да се възобновят дейността си, съобщи индустриалният орган в понеделник.

Съюзът на индустрията за официалните събития (СИОС), отраслов орган, който представлява сектора на събитията във Великобритания, заяви, че компаниите ще се нуждаят от поне осем до дванадесет седмици, за да рестартират изложбите, като призова правителството да определи дата за възобновяване на дейността, предава Ройтерс.

Коронавирусната епидемия и последвалата блокада доведоха до широко отменяне и отлагане на събитията за по-късно през тази година или до 2021 г. Заплахата от втора вълна на COVID-19 предизвика допълнителна несигурност относно възобновяването на плановете в световен мащаб.

Още по темата

„Секторът на изложбите е жизненоважен фактор за икономическата активност в почти всяка част на икономиката на Обединеното кралство и невъзможността да се осигури дата за рестартиране на операциите влияе върху способността на почти 180 000 бизнеса да се възстановят“, казва Крис Скайт, главен изпълнителен директор на Асоциацията на организаторите на официални събития.

Приблизително 60% от веригите за доставки на сектора няма да заработят отново през октомври, когато приключи схемата за подпомагане на работните места на правителството, добавиха от СИОС.

Британското финансово министерство заяви, че е похарчило над 25 милиарда паунда (30,72 милиарда долара) по програмата, която поддържа 9,3 милиона работни места.

По-рано този месец министерството също обеща допълнителни 30 милиарда паунда, за да се справи с кризата на безработицата, като насочи пари към работодатели, купувачи на жилища и хотелиерския сектор, за да стимулира възстановяването.

Най-големият организатор на изложби в света Informa, базиран в Лондон, проведе първото си голямо събитие в Шанхай prez този месец.

Говорител на компанията заяви, че страни като Германия, Франция, Китай, части от САЩ и Австралия вече са отворени за търговски събирания.

„Независимо от това вярваме, че е в интерес на всички Великобритания да навакса и даде зелена светлина и за търговски събития“, добави той.

Изложбената индустрия във Великобритания поддържа 114 000 работни места, според СИОС.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕЦБ ускорява закупуването на облигации по PEPP