IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отговориха ли лихвите на състоянието на икономиките

Фед се съобрази с очакванията на бизнеса за пазарна сигурност, коментира Генади Гешев, ръководител „Международни финансови пазари“ в ЕЛАНА Трейдинг

15:39 | 12.12.19 г. 1
Отговориха ли лихвите на състоянието на икономиките

Федерален резерв

"Вероятността от още едно покачване на лихвите изчезна, защото Фед прецени, че останалите централни банки няма да повишават лихвите догодина. Това би довело до допълнителни дисбаланси, особено на фона на продължаващата несигурност на търговския фронт", смята анализаторът.

Според него средата подкрепя рисковите активи. “Пазарите отчитат важността от заседанието на Европейската централна банка (ЕЦБ) днес и на изборите на Великобритания", посочи Гешев и прогнозира, че ако има промяна в тона на паричната политика на Фед, ще е за понижение на лихвите.

Той е на мнение, че в момента лихвите отговарят на състоянието на икономиката.

Европейска централна банка

"Всички очакват гуверньорът на ЕЦБ Кристин Лагард да обедини около едно мнение управителния съвет на банката след септемврийското решение за обновяване на програмата за количествени облекчения", подчерта икономистът.

Гешев отчете влиянието на дисбалансите между фискалната политика на отделните държави.

Великобритания

"Социологическите проучвания дават предимство на премиера Борис Джонсън и консерваторите в рамките на надпреварата за предсрочните избори", уточни Генади Гешев. По думите му най-положителният вариант е Джонсън да спечели убедително, за да състави самостоятелно правителство.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 4 години
Сега Европейската централна банка (ЕЦБ) неправилно емитира евро. Нараства опасността за стихиен етап на европейска криза.За да отложи началото на стихиен етап на криза, ЕЦБ въведи занижени лихви. Този подход е за сметка на бъдещи завишени щети.Спасението от кризата е възможно.За устойчив европейски просперитет е необходимо правилно емитиране на евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още