Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Отговориха ли лихвите на състоянието на икономиките

Фед се съобрази с очакванията на бизнеса за пазарна сигурност, коментира Генади Гешев, ръководител „Международни финансови пазари“ в ЕЛАНА Трейдинг

гледано: 1120   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Федералният резерв на САЩ (Фед) провежда най-прозрачна политика, избягва сътресения и неочаквани решения
. Бизнесът иска сигурност. Нямаше изненада в снощното решение за запазване на лихвените равнища, коментира Генади Гешев, ръководител „Международни финансови пазари“ в ЕЛАНА Трейдинг, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

Федерален резерв

"Вероятността от още едно покачване на лихвите изчезна, защото Фед прецени, че останалите централни банки няма да повишават лихвите догодина. Това би довело до допълнителни дисбаланси, особено на фона на продължаващата несигурност на търговския фронт", смята анализаторът.

Според него средата подкрепя рисковите активи. “Пазарите отчитат важността от заседанието на Европейската централна банка (ЕЦБ) днес и на изборите на Великобритания", посочи Гешев и прогнозира, че ако има промяна в тона на паричната политика на Фед, ще е за понижение на лихвите.

Той е на мнение, че в момента лихвите отговарят на състоянието на икономиката.

Европейска централна банка

"Всички очакват гуверньорът на ЕЦБ Кристин Лагард да обедини около едно мнение управителния съвет на банката след септемврийското решение за обновяване на програмата за количествени облекчения", подчерта икономистът.

Гешев отчете влиянието на дисбалансите между фискалната политика на отделните държави.

Великобритания

"Социологическите проучвания дават предимство на премиера Борис Джонсън и консерваторите в рамките на надпреварата за предсрочните избори", уточни Генади Гешев. По думите му най-положителният вариант е Джонсън да спечели убедително, за да състави самостоятелно правителство.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 9 месеца
Сега Европейската централна банка (ЕЦБ) неправилно емитира евро. Нараства опасността за стихиен етап на европейска криза.
За да отложи началото на стихиен етап на криза, ЕЦБ въведи занижени лихви. Този подход е за сметка на бъдещи завишени щети.
Спасението от кризата е възможно.
За устойчив европейски просперитет е необходимо правилно емитиране на евро.

Още от Новини
Китай остави лихвите непроменени за пети пореден месец